magyar-lengyel

2021.03.24. 15:50

Rossi: Szoboszlaival több nyílvessző lenne a tárban

Marco Rossi szövetségi kapitány két forgatókönyvre is felkészítette a magyar labdarúgó-válogatottat, amely csütörtökön a lengyelek ellen kezdi meg hazai pályán a világbajnoki selejtezősorozatot.

Budapest, 2020. október 5. Nagy Ádám (j1), Szalai Ádám (j2),Hangya Szilveszter (j3), Bese Barnabás (b4), Kalmár Zsolt (b5), Sigér Dávid (b6), Cseri Tamás (b7), Szalai Attila (j8), Sallai Roland (b1) az Európa-bajnoki pótselejtezõ elõdöntõjének október 8-ai, szófiai Bulgária-Magyarország mérkõzése elõtti edzésen az Illovszky Rudolf Stadion melletti edzõpályán 2020. október 5-én. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

„Nem vagyok Nostradamus, hogy kitaláljam, a rivális új edzője, Paulo Sousa milyen elképzelésekkel küldi pályára a csapatát, de felkészültünk arra, hogy három vagy négy védővel állnak ki.

A tervünk megvan, a kérdés az, hogy meg tudjuk-e valósítani”

- fogalmazott a szerdai online sajtótájékoztatón az olasz szakvezető, aki hozzátette, másoknak is megvolt a tervük például Robert Lewandowski semlegesítésére, mégsem tudták megállítani a Bayern München csatárát.

Rossi mérlege százszázalékos a korábban Székesfehérváron is dolgozó Paulo Sousa ellen, s abban reménykedik, hogy ez nem változik majd. Szerinte ehhez minden játékosától maximális erőbedobásra lesz szükség, illetve egy „csipetnyi szerencsére” is. Megjegyezte, a lengyel csapat 19. helyével nem véletlenül előzi meg jócskán a 40. magyart a nemzetközi szövetség világranglistáján, ugyanis nemcsak Lewandowskit tartja világsztárnak az ellenfél keretéből, hanem például a Napoliban futballozó Piotr Zielinskit is.

„Szoboszlai Dominik nagyon fontos a csapatunk számára, mivel a legreményteljesebb jövő előtt áll.

Sajnálom, hogy ágyéksérülése miatt most nem lehet velünk, mert vele több nyílvessző lenne a tárban. Nem könnyű őt pótolni, de tavaly ősszel nyolc mérkőzésünkből négyszer nélküle is helytálltunk”

- mondta legnagyobb hiányzójáról Rossi, aki megjegyezte, a keretből Kecskés Ákost leszámítva mindenki tökéletes állapotban van.

Nikolics Nemanja, aki másfél évet töltött a Legia Warszawa együttesében, nehéz, harcos, kevés gólos mérkőzésre számít. A lengyelek erősségét illetően Lewandowskit a világ legjobbjának nevezte, mert „fantasztikus mennyiségben termeli a gólokat klubjában és a válogatottban is”.

„Tiszteljük a lengyel csapatot, de tele önbizalommal érkeztünk. Az előző fél évben mutatott játékra lehet alapozni, amely okot ad a bizakodásra, ezért kilenc pont megszerzése a cél a három soron következő vb-selejtezőn” – fogalmazott Nikolics, aki elárulta, különleges lenne számára, ha betalálna, mert Lengyelország különleges helyet foglal el a szívében.

A magyar és a lengyel válogatott csütörtökön 20.45 órától a Puskás Arénában lép pályára a világbajnoki selejtezősorozat európai nyitányán.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:

Gulácsi Péter – Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila – Lovrencsics Gergő, Nagy Ádám, Kalmár Zsolt, Kleinheisler László, Hangya Szilveszter – Szalai Ádám, Sallai Roland

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában