Tiltakozás

2023.08.26. 12:13

A Mezőkövesd jogellenesnek tartja a kizárást az új játékosok regisztrálásából

A klub álláspontja szerint a nemzetközi (FIFA), illetve a magyar szövetség (MLSZ) jogellenesen zárta ki a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Mezőkövesd Zsóry FC-t az új játékosok regisztrálásából – írja az MTI.

MW

A mezőkövesdi Matija Katanec (b) és a kaposvári Ádám Martin (j) a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott Mezőkövesd Zsóry FC-Kaposvári Rákóczi FC labdarúgó-mérkőzésen

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A borsodi klub honlapján megjelent közlemény szerint az ügy előzményei tavaly nyárra vezethetőek vissza, amikor korábbi játékosuk, 

a horvát Matija Katanec egyoldalúan és – a klub  álláspontja szerint – jogellenesen mondta fel munkaszerződését, majd ezt követően kártérítési igénnyel fordult a FIFA-hoz.

Annak ellenére, hogy az MLSZ által megszövegezett és az első osztályú klubok által kötelezően alkalmazandó munkaszerződés rendelkezései szerint egy első osztályú magyar labdarúgóklub mint munkáltató, és a játékosok mint munkavállalók közötti munkajogi vita esetén kötelezően az illetékes magyar munkaügyi bíróság jár el, a FIFA, sokadszorra megsértve a magyar bíróságok joghatóságát, határozatot hozott

– áll a közleményben.

Mivel a FIFA határozata nem tartalmazott indokolást, ezért az indoklás megküldését külön kérték a borsodiak, annak érdekében, hogy jogorvoslati kérelmet tudjanak előterjeszteni. A FIFA sajnálatos és jogsértő módon – feltételezhető informatikai hibából eredően – a határozat indoklását már csak az eltiltó határozattal egyidejűleg, múlt szerdán közölte a klubbal

– írták.
Ennek megfelelően a június 9-én meghozott, indokolt határozat jogszabálysértő módon nem került közlésre a klubbal sem e-mailben, sem a FIFA által működtetett kommunikációs felületen, így a fellebbezés, jogorvoslat lehetőségétől elzárták a Mezőkövesd Zsóry FC-t.

A klub a FIFA-határozatok felülvizsgálatára jogosult svájci székhelyű nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult mind a Matija Katanec ügyében született alaphatározat, mind az abból következően megállapított eltiltás hatályon kívül helyezése, illetve megszüntetése érdekében.

A középhátvéd Katanec 95 mérkőzésen két gólt szerzett mezőkövesdi színekben, jelenleg pedig a román ACSM Poli Iasi futballistája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában