Klubváltás

2024.02.02. 11:30

Teljesült Rossi kívánsága, a válogatott alapembere szintet lépett

Szintet lépett a magyar válogatott középpályása Callum Styles: az átigazolási időszak utolsó órájában a harmadosztályú Barnsley csapatától az angol labdarúgó-bajnokságban második vonalában szereplő Sunderlandhez került kölcsönbe. A huszonhárom éves játékos mindenképpen ott szeretne lenni a nyári Eb-n, és ennek reményében váltott csapatot.

MW

Callum Styles az angol másodosztályú Sunderlandhez igazolt

Forrás: Sunderland AFC Facebook-oldala

Közeledik a nyári Európa-bajnokság, és a magyar labdarúgók nagyon iparkodnak, hogy bekerüljenek Marco Rossi keretébe. A magyar válogatott játékosa, a nagy munkabírásáról ismert Nagy Ádám is klubot váltott: az olasz másodosztályú Pisától, a szintén Serie B-s Speziához igazolt. A válogatottbeli csapattárs példáját követve a magyar felmenőkkel rendelkező Callum Styles is klubot váltott február elején – írta meg az Origo.

STYLES, Callum; NAUMOV, Daniel
Callum Styles (b), a magyar és Daniel Naumov, a bolgár csapat játékosa a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária - Magyarország mérkőzésen a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án
Fotó: Illyés Tibor

Magasabb osztályba került 

A téli átigazolási időszak február elsején éjfélkor ér véget, a Sunderland néhány perccel azelőtt jelentette be hivatalosan, hogy az idény végéig kölcsönveszi a Barnsleytól a 18-szoros magyar válogatott Callum Stylest. A 23 éves középpályás 2018 nyara óta a Barnsley játékosa, de immár harmadszor igazol máshova kölcsönbe, hiszen előbb volt klubjánál, a Bury-nél, majd tavaly szeptemberben a Milwallnál szerepelt ebben a konstrukcióban. A kölcsönszereplést mindig az motiválta, hogy Stlyes magasabb osztályban szeretett volna szerepelni – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. Callum Styles a Barnsleyban 145 tétmeccsen 13 gólt szerzett.

Rossi kívánsága 

A Sunderland 29 forduló után a Championship hetedik helyén áll, tehát versenyben van a feljutásért: az első kettő automatikusan a Premier League-ben folytathatja, a harmadiktól hatodik helyezettek rájátszást vívnak. Az átigazolás a magyar válogatott felől is örvendetes. Callum Styles magasabb osztályban szerepelhet, ez volt még decemberben Marco Rossi megfogalmazott kívánsága – írta meg a Magyar Nemzet

A Championship a topligák után Európa egyik legerősebb bajnoksága, tehát ha játéklehetőséget kap, jól felkészülhet a nyári Európa-bajnokságra és bekerülhet Marco Rossi keretébe. Callum Styles egyébként egy honosított játékos, az anyai nagymamája révén szerepel a magyar válogatottban, akivel gyerekként ő is gyakran találkozott, bár magyarul nem tanult meg tőle. 

A nagyszüleim közel laktak hozzánk gyerekkoromban, gyakran jártunk át hozzájuk. Sosem tanított nekem magyar szavakat, igazából csak annyit mesélt, hogy Magyarországon született, és később a jobb élet reményében költözött Angliába

– mondta el Styles a vele készített interjúban. A játékra azonban még várnia kell a középpályásnak, mivel januárban kisebb vakbélműtéten esett át, de hamarosan újra pályára léphet, és harcolhat a helyéért a magyar válogatottban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában