Mária Maraton

2024.04.06. 22:15

Jótékonysági futóversenyt szerveznek Vácon

Mária Maraton elnevezéssel családi futóversenyt szerveznek április 13-án szombaton Vácon. A programon az idén súlyos baleset következtében fél lábát elvesztő kerekpárversenyzőnek, Somoghy Attilának gyűjtenek – olvasható a szervezők lapunkhoz eljuttatott közleményében.

MW

Forrás: Mária Út

A versenyen négy távon lehet indulni. A kisgyermekek számára is könnyedén teljesíthető 2 kilométeres táv mellett 6, 10 és 20 kilométeres távokon várják a nevezőket.  A Hétkápolnától indulva a Vác történelmi belvárosát és a csodálatos Duna-partot is érintik az útvonalak.

Az esemény reggel 8 órakor Beer Miklós püspök szentmiséjével kezdődik, majd a Váci Reménység Egyesület sportolói fognak közös bemelegítést tartani. 
A programon az idén súlyos baleset következtében fél lábát elvesztő kerekpárversenyzőnek, Somoghy Attilának gyűjtenek.

A váci sportember rehabilitációja rendkívül költséges, ugyanakkor reményei szerint újra teljes életet fog élni, sokaknak példát mutatva. 

 Amennyiben egészségügyi állapota megengedi, Somoghy Attila személyesen is részt vesz az eseményen.

Az eseményt szervező  Mária Út közel 2000 kilométer hosszan hálozza be a Kárpát-medencét, főútvonala az ausztriai Mariazell-t és az erdélyi Csíksomlyót köti össze. Vácot két útvonala érinti, amelyek a Hétkápolna Kegyhelynél találkoznak. 

A Mária Út zarándokai a futóverseny után is lendületben maradnak, hiszen áprilisban kezdődik 40 napos gyalogos zarándoklatuk Budapestről Csíksomlyóra.

A jelentkezési lap IDE KATTINTVA érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában