irány az Eb!

2020.11.13. 10:15

Gulácsi megköszönte a fiúknak

Gulácsi Péter szerint a magyar labdarúgó-válogatott megérdemelte az Eb-részvételt érő győzelmet Izland ellen a csütörtöki pótselejtezőn.

Budapest, 2020. november 12. Gulácsi Péter gólt kap a Magyarország - Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezõ mérkõzésen a Puskás Arénában 2020. november 12-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A csapat a hajrában fordított, miután a kapus hibájából a 11. percben hátrányba került: Gulácsi bevédte Gylfi Sigurdsson fogható szabadrúgását.

„Utána 80 percen keresztül csaknem megőrültem. Megpróbáltam valahogy kihúzni a meccset, így meg kell köszönnöm a fiúknak a győzelmet”

– idézte a dpa az RB Leipzig kapusát. A német hírügynökség úgy fogalmaz, az „amúgy megbízható” Gulácsi hibája után a magyar válogatott – amelyben az ugyancsak lipcsei Willi Orbán is szerepelt – Nego Loic (88. perc) és Szoboszlai Dominik (92.) góljával jutott ki a részben budapesti rendezésű Eb-re.

„Drámai győzelem volt, de sikerült” – jelentette ki Gulácsi.

„Egész héten azt járt a fejünkben, hogy ha kijutunk az Eb-re, hazai közönség előtt játszhatunk, ez nem sok futballistának adatik meg.”

A négy éve nyolcaddöntős magyar válogatott története során először jutott ki kétszer egymás után a kontinensviadalra. A jövő nyárra halasztott Eb-n a németekkel, a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal szerepel majd azonos csoportban, utóbbi kettővel a Puskás Arénában csaphat össze.

„Megérdemeltük a győzelmet! Ez egy nagyszerű eredmény Magyarország számára, és biztos vagyok benne, hogy jövőre szurkolók előtt léphetünk pályára” – mondta Gulácsi Péter.

A magyar válogatott vasárnap Szerbiát fogadja a Nemzetek Ligájában.

Forrás: MTI

Borítókép: Gulácsi Péter gólt kap a Magyarország–Izland labdarúgó-Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésen a Puskás Arénában, 2020. november 12-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában