Gyereknapi kívánságok

2023.05.27. 18:30

A szelíd motorosok - Igazi, kamaszoknak való meglepetésben lehetett részük a Havasi testvéreknek - fotók

Igazi, kamaszoknak való meglepetésben lehetett részük a Havasi testvéreknek. Fehér Ferenc, Ikervár polgármestere és barátja, Nárai Bálint motorozni vitték a fiúkat gyereknap alkalmából. Ők kérték – és mi megtaláltuk a legjobb partnereket, akik az első szóra igent mondtak a kérésre.

Polgár Patrícia

Nárai Bálint balról, Fehér Ferenc jobbról. És középen a fiúk: Bálint és Kornél

Forrás: Unger Tamás

Bálint és Kornél nevében édesanyjuk, Ildikó jelentkezett levélben lapunk gyermeknapi felhívására. Leírta, hogy három fiuk közül a 15 és 12 évesek nagyon örülnének, ha találkozhatnának egy „motoros banda” tagjaival. Fehér Ferenc, Ikervár polgármestere, aki híresen nagy szerelmese a motorozásnak, azonnal igent mondott, amikor megkerestük azzal, hogy megmotoroztatná-e a fiatalembereket. Egy tanítási napon, iskola után látogattuk meg a családot, a gyermekek mit sem sejtettek arról, hogy hamarosan milyen program vár rájuk, ám azonnal csillogó tekintettel néztek ki a kapun, ahogy megállt a házuk előtt motorjával a polgármester és barátja, Nárai Bálint. Az idősebb fiú – akit szintén Bálintnak hívnak – már rendelkezik kismotor-jogosítvánnyal, szokott is motorozni, sőt már Kornélnak is van saját bukósisakja – őt már csak a jogosítvány hiánya tartja vissza a motorvezetéstől. 

A fiúk a kezdeti megilletődés után hamar megbarátkoztak a motorosokkal, majd felpattantak sofőrjeik mögé, hogy aztán egy gyors fotózkodást követően kigördüljenek a rumi utcácskából. Aztán meg sem álltak egészen Szemenyéig, ahol motort cseréltek, hogy mindketten megtapasztalhassák a két különböző jármű „húzását”. Bálint és Kornél beszámolója szerint a fehér „gyorsulós” motorral való száguldást élvezték a legjobban, habár el kell ismerni: sokszor ki sem mertek nézni a vezetők háta mögül. Kis testvérük, a kétéves Ármin számára – bár nem nagyon mert közel menni a motorokhoz, inkább csak a biztonságos távolból figyelte az események alakulását – szintén maradandó élményt nyújtott a találkozás, amit azóta is emleget – tudtuk meg a fiúk édesanyjától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!