Pop-kultúra

2023.07.31. 15:13

A punk keresztapja adott koncertet a szomszédos vármegyében

Iggy Pop Veszprémben. Nemrég ennek annyi esélye lett volna, mint egy Rolling Stones-koncertnek Győrben. Persze, Iggy fellépett már Sopronban is, de az egy fesztivál volt. Hogy ez megvalósuljon, ahhoz jó néhány dolognak össze kellett jönnie.

Vaol.hu

Forrás: veol.hu

Szabályosan felrobbantotta a színpadot a 76 éves világsztár. Iggy Pop, a punk keresztapja adott koncertet a Gyárkertben Veszprémben. 

Fontos pillanat ez, mivel Iggy Pop kulturális ikon, kevés ilyen szaladgál a színpadon. Valamint, mint minden jócskán hetven(!) év feletti jelentős művész, egyszer csak “többgenerációssá” változott. Egy példa. Felhangzik Iggy legismertebb dalának, a Passengernek első akkordja, és a büfé egyébként boszorkányos tempóban dolgozó fiatal személyzete leteszi a lantot, telefont ragad és táncra perdül. De a közönség soraiban is megtalálható mindegyik értő korosztály, úgy háromévestől a hetvenesekig. Jókedvű közösség kovácsolódik menten. Miközben a deszkákon rettenetes szaggatás folyik. Ilyen az, amikor olyanok játszanak punkot, akik nagyon, de nagyon tudnak zenélni - írta az eseményről a veol.hu.

Az első pihenősebb dal a negyvenötödik percben kezdődik, de akkor sem bírják sokáig a “lazsálást”, a felénél felgyorsulnak. Iggy 76 éves, és ifjú kora óta durva mozgásszervi problémákkal küzd. Viszont ő a punk keresztapja, maga a megtestesült rock and roll, a lelkétől a bőréig, elképesztő energiabomba, maga a csoda. Már az is az, hogy egyáltalán velünk van mindazok után, amiken átment, de az, amita közönség láthatott és hallhatott, maga a káprázat.

Szédületes este volt a megható pillanatoktól az eksztatikus mágiáig és vissza - írják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!