Babona

2023.10.13. 00:25

Péntek 13.: milyen lesz ez a nap? Átment az úton fekete macska? - Szavazzon!

Vaol.hu

Forrás: MW-archív

A Gergely-naptárban több tizenharmadika esik péntekre, mint bármilyen más napra. A  világon a legismertebb és legelterjedtebb babona: ezen a napon szerencsétlenség érheti az embert. Mielőtt bárki legyintene egyet, vegye tudomásul, vannak helyek, ahol nagyon odafigyelnek erre - írta meg anno a Vas Népe.

A téma azonban időszerű, ma éppen 13-a van, és péntek.

Mennyire babonás?

 

Idézzük fel az idei, január 13-i Jó reggeltet:

Az egyiknek a tizenhárom a szerencseszáma, a másik ódzkodik, sőt talán fél is tőle. Van, aki a lottón mindig megjátssza, más hallani sem szeret róla, pláne, ha hozzá még pénteki nap is párosul. Állítólag a világtörténelem egyik legsikeresebb hadvezére, Napóleon is babonás volt, ki nem állhatta ezt a számot. Sohasem volt hajlandó olyan társasággal vacsorázni, ahol tizenhárman ültek az asztalnál. Vagy elküldött, vagy hívott még valakit, akkor tudta csak teljes nyugalomban az elé tett ételt elfogyasztani. Ma péntek van, 13-a. Hogy elűzzük a szerencsétlenséget, dobjunk sót a hátunk mögé a bal vállunkon át. Ha mégis bennünk ragadnának a baljós gondolatok, kopogjuk le ezeket egy fán. Akkor megjön a jó szerencse, előbb vagy utóbb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!