Rémisztő

2023.11.01. 08:27

Borzalmak éjszakája először a sárvári várban - elsősorban a gimnazistáknak szánták a halloween-bulit - fotók

Megérkezett a rémisztő ünnep a sárvári Nádasdy-várba is, ahol megrendezték a borzongás éjszakáját, azaz a halloween alkalmából volt egy  beöltözős buli. Szép számmal érkeztek a jelmezes fiatalok az eseményre, melynek hangulatáról Szabyest és TOFFI-T gondoskodott.

Csabai Bernadett

Fotó: Unger Tamás

 - Évi 200-250 rendezvényt csinálunk, nagyon sok a koncert, a kézműves program és még sorolhatnám, de halloween-buliból ez most az első – fejtette ki Molnár Andrea, a Nádasdy Kulturális Központ programigazgatója, az esemény fő szervezője. -  Láttuk, hogy a városban nem nagyon van halloween tematikájú rendezvény, ezért kitaláltuk ezt a műsoros, kulturális programot, amiben lesz fellépés, lesz dj, jelmezverseny és díjak is. 

A vár nagytermébe lépve alkalomhoz illő, halloweeni dekoráció és egy jókora méretű tánctér tárul elénk, két oldalt a boxokban ülnek a különböző társaságok, különböző jelmezekben. Találkozhattunk Wednesday Addamssel, angyalkával, de természetesen az egyszerű, de nagyszerű lepedős szellem jelmez sem hiányzott a repertoárból. - Az este éjfélig tart, van egy kis büfénk, ahol kaphatnak frissítőt a fiatalok, ha két tánc között megszomjaznának. Ennek a bulinak az elsődleges célcsoportja a gimnazisták, hiszen most kezdődik az őszi szünet, de természetesen mindenki mást szívesen látunk. A belépődíjat úgy alakítottuk, hogy akik jelmezben érkeznek, azoknak lényegesen olcsóbb a részvétel, ezzel is szerettük volna motiválni az embereket, hogy öltözzenek be. Lényegében a közösségépítés a célunk – zárta gondolatait.

 Bion Fanni barátnőjével érkezett a borzongás éjszakájára és vámpírjelmezt öltött magára. - Ez az első beöltözős halloween-buli, amin részt veszek. A jelmezzel kapcsolatban elég sokat gondolkoztam, néhány ötletet vettem az internetről is, végül emellett döntöttem – mondta Fanni. Úgy gondolja, a halloween egyre inkább elterjedtebb nemcsak a gyerekek, a felnőttek körében is. Ugyanakkor azt is látja, hogy elég megosztó ünnep, sokan ellenzik, hogy itthon is átvettük ezt a hagyományt, de a kettő elkülöníthető egymástól ugyanis a beöltözés október 31-én van, mindenszentek pedig november elsején.

 Barátnője, Koch Dorina egyetértett vele, aki szerint a halloween itthon is meghonosítható lehet, mert egy buli-fílingről beszélünk, nincs vallási vonatkozása. Kisebb baráti körben már régóta összeülnek, de nyilvános eseményen először vesz részt. Bohém bohócnak öltözött, ahogy barátnője, Fanni, ő is parádés sminket kreált szemceruzával, de a sminkkészlet része volt a méz és a piros ételfesték is. Ő is közösségi oldalakról gyűjtött ötleteket, próbált minél kreatívabb lenni. Hozzátette, reméli, hogy itthon is igazi hagyomány lesz a halloween megünnepléséből. A Nádasdy Kulturális Központon nem fog múlni, ugyanis szeretnék jövőre is vendégül látni a jelmezbe bújt fiatalokat a vár nagytermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!