vaol.hu podcast

2023.11.07. 06:02

Érzelmek és popslágerek - Beszélgetés a szombathelyi Kiss Noémivel

Szilárd elhatározásra, nagyon sok munkára, mindennapos gyakorlásra és folyamatos fejlődésre van szükség ahhoz, hogy jobb énekessé válj, mondja a szombathelyi Kiss Noémi, aki 12 éves kora óta énekel, 2018-ban indított Youtube-csatornát.

Tóth Katalin

Fotó: Szendi Péter

Összetört szív, Engedd el a múltat, Barbra Streisandtól a Woman in love; az ABBA My love, my life című dala – csak néhány a dalcímek és a repertoárján szereplő feldolgozások közül, amelyekből látszik, hogy Noémi az érzelmei, lelkiállapota szerint választ, hogy mit énekeljen. Az előadáshoz szerinte csak hozzátesz, ha már maga is átélte, megtapasztalta a dal üzenetét, a hangulatot, amelyet megragad. Láthattuk őt fellépni a Fő téri adventen, városházi díjátadón és a Herényiek Házában, duettpartnerként is szerepelt. A podcastban beszél tanulmányairól, arról is, hogy mikor és hogyan fordult a könnyűzene felé, és mit jelent számára az éneklés. Nemrég új feldolgozással jelentkezett: Sam Smith angol előadó szerzeményét – I’m Not the Only One – a kedvünkért otthon is elénekelte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!