12 éves kora óta énekel

2023.11.06. 12:00

A zene az kell: Kiss Noémi egyre több slágert énekel

Kiss Noémi 25 éves, 12 éves kora óta énekel, 2018-ban saját YouTube-csatornát indított, amelyre múlt héten került fel új feldolgozása: Sam Smith angol előadó szerzeményét hallhatjuk tőle. Kitartás, bátorság, szorgalom, magunkba vetett hit – szerinte ez vezethet a sikerhez.

Tóth Katalin

Kiss Noémi Sam Smith szerzeményét énekli

Forrás: Szendi Péter

– Az új dal nehéz: hangban nagy mélységek és magasságok jellemzik, fejhangot kell énekelni és közben érzelmekkel dolgozni. Egy szerelmi csalódásról szól, a tehetségkutatókon népszerűnek számít – mondja Noémi, akiről közel húsz általa előadott feldolgozással és saját szövegű dallal a háta mögött már elmondható, hogy elsősorban a lelkiállapota szerint választ. – Rengetegszer meghallgatok egy-egy zeneszámot, csak utána kezdem el gyakorolni. Hangfelvételt készítek, hogy vissza tudjam hallgatni, ahol szükséges, például a hangszínt, hangerőt javítani. A stúdiómunka a következő állomás: Asbóth Árpád Cipriántól szívesen fogadok tanácsokat. Hátravan a videófelvétel, a vágás és a szerkesztés – sok ember munkája egy-egy produkció. Noémi 12 éves korától tanult énekelni, de már hétévesen rábízták az egyik főszerepet egy betlehemes darabban. A szombathelyi ferences templom lelkésze figyelt fel a hangjára. A Bartók Béla Zeneiskolában öt évig tanult hegedülni. 

Az általános iskolai énektanárja is biztatta: fejlessze a hangját, így került 12 évesen Őriné Kamarási Henrietta tanárnőhöz. Az érettségiig járt a zeneiskolába, főként klas - szikus hangképzést tanult és népdalokat énekelt, de otthon, hobbiból popdalokat is. Tizennyolc évesen a Weiner Leó Zeneművészeti Konzervatóriumba felvételizett, ahol Ötvös Csilla Bartók–Pásztory-díjas operaénekesnél, a Halhatatlanok Társulatának tagjánál tanult klasszikus éneklést. Végül más irányba indult: közgazdászként végzett az ELTE szombathelyi campusán. Az énekléssel azóta sem hagyott fel: legutóbb Szombathelyen Kajzinger Ildikónál tanult.

Az ő közreműködésével Tóth Dániel szombathelyi énekessel lépett fel egy István, a király előadáson: Réka dalát énekelte. 2018-ban fordult a popzene felé. Könnyűzenei versenyben duettpartnerként szerepelt, láthattuk a Fő téri adventen, városházi díjátadón és a Herényiek Házában is. Az Összetört szív című dalt Frigy Patrikkal együtt készítették – ott a szöveget írta Noémi. – Az az álmom, hogy megismerjenek az emberek, és egyre több saját dallal jelentkezhessek. Az éneklés szabadságot, boldogságot ad. Szilárd elhatározás, folyamatos önfejlesztés és magunkba vetett hit, ez hozhat sikert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában