Koncert

2024.02.17. 12:47

Nagyot zúzott a P. Mobil Szombathelyen – fotók, videó

Schuszter Lóránt szerint a rock and roll örök és elpusztíthatatlan, ezt pedig fényesen be is bizonyította az Agora-MSH színpadán a több mint 50 esztendeje működő ikonikus rockbanda.

Horváth Zoltán Szabolcs

A koncert

Fotó: Cseh Gábor

Minden valószínűség szerint nagyot kaszáltak az Agora Művelődési és Sportház vendéglátósai, ugyanis a P. Mobil koncertre érkező többnyire dereshajú, lófarkat viselő rockerek alaposan bemelegítettek a koncert előtt az aulában működő büféknél. Miközben kint patakokban folyt a sör, bent a színpadon a tehetséges fiatalokból álló Mudfield zenekar tagjai csaptak a húrok közé, és mondjuk meg őszintén: nem is csináltak rossz hangulatot. A srácok még a hamarosan megjelenő lemezükről is bemutattak pár számot, így kedveskedve a lelkes szombathelyi publikumnak. 

Aztán este fél 9 körül elérkezett a várva várt nagy pillanat: a világot jelentő deszkákra „pattantak” Schuszter Lóriék. A 75. szülinapját májusban ünneplő rockleganda már nem olyan örökmozgó, mint hajdanán volt, de a humora, a népszerűsége a régi. Ezúttal is remekül felvezette a koncertet, melynek első negyedórája sportnyelven fogalmazva bemelegítéssel telt. A technika rakoncátlankodott, a rockerek pedig csak lassan szivárogtak be a színpad előtt szabadon hagyott „dühöngő” részre. Aztán amikor feldübörögtek az acélváros, azaz „Miskolc” című opus akkordjai, már a teljes publikum ezerrel csápolt és énekelt. A kialakulóban lévő parádés hangulatot pedig csak fokozta a „Főnix éjszakája”.  Ezt követően pedig szépen sorban jöttek azok a dalok, melyek miatt több mint 50 éves működés után is képes megtölteni a csarnokokat a P. Mobil. Így például az alapítás óta elhunyt zenésztársak, barátok emlékére született „A zöld, a bíbor és fekete”, melynél még a kőkemény rockerek is elérzékenyülhettek. Aztán kiélveztük az „Utolsó cigaretta” valamennyi slukkját, majd a remek koncert vége felé következtek azok a nóták, melyeket még a karzaton szolidan üldögélő nagymamák, nagypapák is kivülről fújtak. Azaz a „Menj tovább”, valamint a „Kétforintos dal”. 

Összességében egy nagyon jó kis időutazást prezentált nekünk a több mint 50 esztendős P. Mobil. Az 1970-es, 80-as, 90-es években született daloknak köszönhetően ismét valamennyien fiatalnak érezhettük magunkat. Köszönetképpen csak annyit üzennénk Schuszter Lóriéknak: Ez jó mulatság, férfi munka volt! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!