vaol.hu podcast

2024.04.04. 10:00

Beszélgetés az érdekes hobbikról - Brácsa és a manga

Podcast-ajánló A szabadidő, illetve a szabadidőd tevékenységek a mostani podcastunk témája. Két különleges hobbit mutat be Kristóf Roland.

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: MW-archív

A szabadidős tevékenységeket tematizálja podcastunk, amelyben két különleges hobbit mutat be Kristóf Roland – megszólaltatva Kovács Pétert, a Mesebolt Bábszínház művészét, aki szabadidejében népi brácsán játszik.

– Egy népi zenekar általában három főből áll, és a brácsás négyhúros hangszeren játszik. Jómagam háromhúroson tanulok – mondja Kovács Péter a beszélgetésben. Megtudjuk: gyerekkorában zeneiskolába járt, Szombathelyre kerülve először a Boglya Zenekar tagjaitól tanult, majd Horsa István lett a mestere. Kovács Péter egy másik érdeklődési iránya a manga – a Japánban oly népszerű képregény, illetve az anime szakértője, rajongója. A manga szó eredeti jelentése vázlat, de ma már a képregény is elfogadott – derül ki. További érdekességekért hallgassa meg a beszélgetést!

A további érdekességekért hallgassa meg a beszélgetést!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!