takarítás

2018.02.08. 16:00

Ha nagyon kell sietni...

Előfordul, hogy nincsen idő alapos takarításra – de valamit mégis tenni kell. Adunk néhány gyors tippet.

Kovács Ágnes

Jobb naponta takarítani kicsit, mint kapkodva Fotó: Shutterstock

 

Jobb naponta takarítani kicsit, mint kapkodva
Fotó: Shutterstock

A konyha csak akkor szép tiszta, ha nem használják, minden egyéb esetben a morzsákkal, foltokkal, ragaccsal folyó szélmalomharc fő helyszíne. Az alábbi módszer azonban pillanatok alatt csodákra képes. Legyen kíméletlen, fogja a szemeteszsákot és minden otthagyott ételt, papírokat, szórólapot, elolvasott újságot dobjon ki. Az alig használt háztartási gépeket tegye el az útból, majd jöhet a takarítóspray és a papírtörlők. Zsíroldó konyhai tisztítószer a legjobb erre a célra. A hűtőszekrényből ugyancsak dobjunk ki minden felesleges dolgot, majd ecetes keveréket fújjunk a papírtörlőre és töröljük vele végig a felületeket, akkor látványos lesz az eredmény.

A sütőben lerakódott zsírt, odaégett ételmaradékokat és a grillrácsot normális esetben úgy lehet a legjobban kitisztítani, ha maximális hőmérsékleten egyszerűen kiégetjük belőle a koszt. Ha erre nincsen idő, marad a látszattisztítás, vagyis azoknak a helyeknek a lepucolása, amelyek szem előtt vannak, mint a sütőajtó, és a főzőfelület. Szódabikarbóna és nedves szivacs a legjobb erre a célra, sokkal gyorsabban lehet vele dolgozni, mint a habzó konyhai tisztítókkal, azok hiába hatásosak, sokkal nehezebb lemosni őket a felületekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!