megszokottat a mobilra is

2018.04.13. 16:00

Ingyen letölthető telefonos applikációk könnyítik meg a mindennapi munkavégzést

A felgyorsult munkatempó, a rugalmas munkavégzés vagy a digitális nomád életstílus miatt egyre elterjedtebbek az irodai mobilapplikációk.

VN

Hasznos a mobilunkon a naptáralkalmazás, ha menet közben kell megszerveznünk egy üzleti találkozót Fotó: Pixabay

Az asztali számítógépünkön megszokott programok nagyon hasznosak tudnak lenni, amikor menet közben kell megszerveznünk egy üzleti találkozót, hozzájutnunk az irodai gépen tárolt adatainkhoz, vagy megosztani egy fontos dokumentumot a munkatársainkkal. Íme néhány hasznos, izgalmas és ingyenesen hozzáférhető alkalmazás, amelyek segítségünkre lehetnek a gördülékenyebb munkavégzésben. Először nem árt nagytakarítást végeznünk a mobilunkon, ha túl sok applikációt töltöttünk le rá: állítsuk le vagy töröljük, amit nem használunk!

Hasznos a mobilunkon a naptáralkalmazás, ha menet közben kell megszerveznünk egy üzleti találkozót Fotó: Pixabay

Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint)

Androidos mobilon a dokumentumok megtekintése és szerkesztése ingyenes, csak bizonyos prémium funkciókhoz kell előfizetnünk rá. Szerkeszthetünk e-mailen érkező Word-dokumentumokat, Excel-táblázatokat és Power-

Point-bemutatókat, illetve tárolni is tudjuk ezeket.

Google Drive

Az ingyenes Google Drive nagyszerű lehetőség fájlok, dokumentumok, fotók és videók online tárolására és szerkesztésére, csupán internetkapcsolat kell hozzá. Minden egyes szerkesztést automatikusan ment a rendszer. Megoszthatjuk másokkal is a fájljainkat, sőt a telefon kamerájával be is szkennelhetjük a papíralapú dokumentumokat.

Microsoft Remote Desktop

Az androidos és iOS-es felhasználók számára elérhető applikácóval bárhol és bármikor hozzáférhetünk saját vagy munkahelyi számítógépünkhöz, a rajta tárolt tartalmakhoz. A szoftver videóink és zenéink streamelésére is lehetőséget ad.

OfficeSuite and PDF Editor

Kiváló lehetőség dokumentumaink szerkesztésére és tárolására, és a Google Drive és a One-Drive mintájára felhőtárhely is jár mellé. A PDFkiterjesztésű dokumentumok kezelésére, szerkesztésére az egyik legjobb ingyenesen és magyar nyelven is használható alkalmazás.

AirDroid

Az AirDroid egy mobilkezelő applikáció, amelynek segítségével fel sem kell emelnünk a mobilunkat a számítógép előtt ülve, mégis kezelni tudjuk a képernyőn külön ablakban felugró bejövő hívásokat, üzeneteket.

Quip

A Quip egy ingyenes irodai applikáció, amelyet használva megoszthatjuk projektdokumentációinkat a munkatársainkkal bárhol, bármikor.

Microsoft Translator

Az Androidra és iOS-re letölthető Microsoft-fordítóalkalmazás hasznos zsebszótárként funkcionálhat, még ha nem is fordít tökéletesen magyarra vagy magyarról. Az alkalmazás lefordítja a begépelt vagy diktált szövegeket, de még a fotók tartalmát is. VN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!