Ön is látta?

2018.04.23. 09:58

Őzike a szombathelyi Thököly utcán?

Olvasónk jelezte, hogy egy őzikét látott a Thököly utcán hétfőn reggel.

Nagy Ildikó

Bambi a Fő tér felől, a sikátorból szaladt ki az utcára – az autósok nem kis meglepetésére. Látta? Esetleg le is fotózta?

Ha igen, küldje el a képet a [email protected] e-mail-címre. Köszönjük!

Egyre gyakrabban tűnnek fel őzek a városokban, akár a forgalmas utcákon is. A magyarázat egyszerű: az emberek terjeszkedésének következtében szűkül a vad élettere.

Olyankor továbbáll – és nem mindig az erdőben keresi az új területét, hiszen az már „fel van osztva”, minden vadnak megvan a saját területe. Így tévedhet a városba. Horváth Péter, a Savaria Vadásztársaság hivatásos vadásza azt mondja, általában a zöldfolyosókon, vízfolyások mentén jut be a vad a városba.

Mivel lakott területen a vadász nem lőheti ki, a befogás a megoldás: ha a vad besétál a hálóba, a lehető leghamarabb visszaviszik az erdőbe. És mi történik, ha nem oda viszik vissza, ahonnan eljött? Akkor elölről kell kezdenie mindent: meg kell küzdenie a saját területéért. A Thököly utcán feltűnt, majd a Hunyadi utca felé tartó őz miatt egyelőre nem értesítették Horváth Pétert.

Kiemelt képünk illusztráció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában