Feleős szülők

2024.03.02. 21:31

Ciklus és titkos küldetés - Interaktív felvilágosító foglalkozás fiúknak és lányoknak

Interaktív felvilágosító foglalkozásokat szervez 10-12 éves lányoknak és fiúknak a Martineum Felnőttképző Akadémia a tavaszi szünetben. Április 3-án 9-től 14 óráig tartanak a foglalkozások.

Vaol.hu

Fontos, hogy a nemiségről, termékenységről pozitívan, örömmel tudjunk szólni

Forrás: Schutterstock

A lányoknak szólót – Ciklus show – Kissné Takács Eszter, a fiúknak szólót – Titkos küldetés – Nagy Gábor vezeti. A Ciklus show középpontjában testünk titkos jelzései és a női ciklus izgalmas eseményei állnak. Utóbbit sok játékkal és zenével ismerik meg a résztvevők, és el is játsszák. A mottó: „Csak arra vigyázok, amit értékesnek tartok.” A központi gondolat: a serdülő lányok önképét és életérzését nagymértékben meghatározza, hogy milyennek tapasztalják meg és értékelik a testüket, milyen üzeneteket hallanak testükkel és így saját magukkal kapcsolatban. A látványos, izgalmas, újszerű bemutatón a drámapedagógia eszközeit használják, játékos formában „vezetik” végig a gyerekeket testük fizikai változásain. A Titkos Küldetés interaktív felvilágosító foglalkozás célja az ismeretterjesztésen túl, hogy a férfivá érés és az apává válás legfontosabb lépéseit érintse, és rámutasson a férfias felelősség mibenlétére. A foglalkozáselemek a pozitív testkép és a férfiúi identitás megerősítését szolgálják.

 Fontosnak tartják, hogy a nemiségről, a termékenységről, a szexualitásról pozitívan, örömmel és természetesen tudjunk megnyilatkozni, hogy a fiúkban ne negatív érzések és túlzott gátlások halmozódjanak fel. Mindkét foglalkozást szülőknek szóló tájékoztató követi, ahol megismerhetik a program témáját, módszereit. Így a szülő beleláthat abba, hogy minek volt részese gyermeke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!