krémes élvezetek

2018.06.30. 11:00

Ezeket a mártogatósokat kínáljuk a fűszeres húsok és halak mellé

A szabad tűz fölött megsült, ropogós, fűszeres falatokhoz mindenképpen kínáljunk valami mártást, mártogatóst. Ehhez adunk néhány ínycsiklandó ötletet.

Tersztyánszky Krisztina

A ropogós falatok mellé jól illik a mártogatós Fotó: Shutterstock

A grillezett csirkehúshoz jól passzol a mézes–fokhagymás mártás. Két gerezd fokhagymát összezúzunk, hozzáadunk négy evőkanál ketchupot, két evőkanál citromlevet, három evőkanál mézet, két evőkanál mustárt, kevés sót és borsot. A mártást rákenjük a húsra, vagy a szárnyakat belemártogatjuk. A mártásnak főzött változata: egy kis fej vöröshagymát öszszevágva olajon megpirítunk, majd összefőzzük egy evőkanál ketchuppal, egy kávéskanál mustárral, borecettel és mézzel, fél deci borral. Sózzuk, majd a mártást a húsra kenjük.

A ropogós falatok mellé jól illik a mártogatós Fotó: Shutterstock

Húshoz és halhoz kínálhatunk citromos mártást. Ennek alapjául két és fél deci majonéz szolgál. Hozzákeverünk négy evőkanál sovány tejfölt, egy citrom reszelt héját, egy teáskanálnyi citromlevet, majd kevés fehér borssal és késhegynyi Cayenne-borssal ízesítjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában