meseház Náraiban

2018.06.28. 17:00

Megtaláltuk Vas megye talán utolsó Entjét, és nem kellett messzire mennünk

Megtaláltuk Vas megye talán utolsó Entjét. És nem is kellett hozzá Középföldéig menni, elég volt kilátogatnunk Náraiba, Dobó Miklóshoz. A tetoválóművész három évet töltött Amerikában, Európát is bejárta, több országban legalább fél évet élt.

Lakosi Gabriella

Fotók: Szendi Péter/ VN

 

Itt minden sarok más stílust képvisel. Dobó Miklós maga építette fel az otthonát: ő tervezte és valósította meg – a barátai hathatós segítségével. Aki ide belép, elvarázsolódik – és a mesék birodalmában érzi magát. Fantasy – de a mai valóságban, itt, Vas megyében Fotók: Szendi Péter/ VN
Fotók: Szendi Péter/ VN

Az utazásai során megismert különböző stílusok találkozása egy egészen egyedi harmóniává olvad össze a házban. A nappalit-étkezőt-konyhát összefogó legfőbb teret pedig egyértelműen egy fát mintázó szobor uralja.

Fotók: Szendi Péter/ VN

Az „utolsó Ent” – ahogy tulajdonosa hivatkozott rá – kenderrostból és csemperagasztóból készült, több mint két hét alatt. Minden másnap lehetett csak haladni a művel, a rétegeknek száradniuk kellett a folytatás előtt. Itt minden helyiség, minden sarok egy-egy stílust szeretne bemutatni, Dobó Miklós a barátaival közösen dolgozott azon, hogy minden a helyére kerülhessen, mint például a körkanapé vagy a különlegesen festett falak. De a munkának valójában soha nincs vége, hiszen tökéletesíteni- vagy javítanivalók mindig akadnak.

Fotók: Szendi Péter/ VN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában