karrier

2018.07.06. 10:30

Kutatás készül a nők és a férfiak munkahelyi tapasztalatairól

A nők mellett a férfiak munkahelyi tapasztalatait is felméri a Nyitottak vagyunk új, évente ismétlődő kutatássorozata.

VN

Egyenlő lehetőségeik vannak a női és férfi munkavállalóknak? Illusztráció: Shutterstock

Az elmúlt években Magyarországon egyre több munka­helyen kezdtek el lépéseket tenni a munkaadók azért, hogy a nők és a férfiak ugyanolyan lehetőségekhez jussanak. A kutatássorozat arra kíváncsi, milyen eredményeket érzékelnek a nők, és milyen tapasztalatai vannak a férfiaknak – írják sajtóközleményükben. A kutatásban mindenki elmondhatja a véleményét honlapjukon, és a munkáltatók számára is elérhető egy „elvihető” kérdőív, hogy ők is fel tudják mérni, náluk mit gondolnak a női és férfi kollégák. A kérdések közül néhány: a kitöltők mennyire érzik úgy, hogy a mostani munkájuk közel áll ahhoz, amire fiatal korukban vágytak, szerintük valóban a teljesítményük alapján értékelik-e őket a munkahelyükön.

Egyenlő lehetőségeik vannak a női és férfi munkavállalóknak? Illusztráció: Shutterstock

Azért, hogy minél többen láthassák, hogy a probléma mennyire érinti az ő vállalatukat, a KSH legfrissebb adatai szerint csaknem hárommillió munkavállalót foglalkoztató kis- és középvállalati szektor számára a kérdőívet ingyenesen elérhetővé teszik. A téma sokáig időszerű lesz. A kutatást az aktuális kérdések alapján évről évre megismétlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában