Hirdetés

2018.08.28. 07:00

Mellimplantátum csere: mire kell figyelni előtte és utána?

A napjainkban még mindig töretlen népszerűségnek örvendő mellnagyobbítás kapcsán van valami, ami mindenképpen megfontolást érdemel, ez pedig nem más, mint az implantátum majdani cseréjének szükségessége.

A régebben alkalmazott implantátumokkal kapcsolatban a legtöbben tudják, hogy ezek előbb vagy utóbb biztosan cserére szorulnak majd. Nincs ez azonban másként a manapság használt, bár kétségkívül hosszabb élettartammal bíró típusok esetében sem. A háttérben nem csak az anyag elöregedése, vagy például a tokképződés állhatnak, hanem az emberi szervezet változásai is.

A mellimplantátum csere egy olyan plasztikai sebészeti eljárás, amit mellnagyobbítást követően bizonyos időközönként meg kell ismételni. A keblek már csak a súlynál fogva is hajlamosak megereszkedni, de a súlyváltozások is hatással lehetnek arra, hogy mennyire esztétikus és kényelmes viselni az akár 10-15 évvel korábban beültetett implantátumokat. Fontos tisztában lenni azzal, hogy bár a modern implantátumok sokkal megbízhatóbb minőségben állnak rendelkezésre, mint a korábbiak, de ezeket is célszerű kicserélni egy idő után.

A csere tulajdonképpen egy mellplasztika keretein belül történik, de általában hosszadalmasabb a műtét, mint egy hagyományos mellnagyobbítás. Nem mindig lehetséges a korábbi hegen keresztül lebonyolítani a műtétet, és főként a régi implantátumok esetében szokott előfordulni, hogy a kialakult tokkal együtt szükséges az eltávolítás. Érdemes tudni azt is, hogy ha megereszkedtek keblek, akkor általában nagyobb implantátumot célszerű behelyezni, hogy megmaradjanak a feszes formák. Ellenkező esetben mellfelvarrással ajánlott kombinálni az azonos méretű implantátum cseréjét.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha csak csere történt, akkor a felépülés időszaka már általában gyorsabb és fájdalom mentesebb, mint az első beültetéskor. Ennek nem más az oka, mint az, hogy a szövetek már hozzá vannak szokva az implantátum jelenlétéhez, és a korábban tapasztalt feszítő érzés is kevésbé jelentkezik. Természetesen nagyon fontos, hogy a mellimplantátum cseréje után is viseljünk kompressziós melltartót, és legalább hat hónapig kerüljük a napozást és a szoláriumozást. Saját biztonságod, egészséges érdekében is figyelmet érdemel az implantátum cseréje, hiszen az esztétikai okokon túl ezek egészségmegőrző műtétek, és szintén hozzájárulnak az életminőség javításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában