a világ legszebbje

2018.08.12. 12:00

Mesebeli tájra repít minket a vasi youtuber

A szombathelyi Vass Péter Bextert legtöbben fotóiról ismerik Vas megyében, ám egy ideje youtube-videósként is tevékenykedik.

Gulyás Regina Olimpia

Fotó: Youtube/ Bexter

Nem csak a fotózással kapcsolatos trükköket és tippeket osztja meg követőivel, hanem egyfajta útinaplót is vezet kirándulásairól. Az egyik ilyen a szlovéniai Bohinjról szól. Szinte leesik az állunk, hogy milyen mesebeli tájra kalauzol el minket Bexter.

 

 

Bohinj 350 km-re van a vasi megyeszékhelytől, egészen közel az olasz határhoz és Ljubljanához. Az ország ismert üdülőhelye, de még Agatha Christie is megfordult itt. Az egyik itteni völgyben található a káprázatos Bledi tó is.

Több érdekes legenda is fűződik a környékhez, az egyik Bohinj eredetéről szól. A világ teremtésekor Isten megfeledkezett egy aprócska embercsoportról, akik csendben vártak rá. Halájaként a világ legszebb helyét adta nekik, melyet a szláv isten (boh) szóból eredően Bohinjnak nevezett el. Arról is szólnak történetek, hogy a török hódítók ezt a helyet a világ végének hitték a hatalmas hegyek miatt, sőt, az egyik hidat a környéken maga az ördög építette a legendák szerint. ( A wikipédia alapján).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!