Az idei nyár egyik slágere a strandruha

2018.08.18. 19:00

Tengerészminta és csíkos fürdőruha: így lehetünk nyugdíjaskorban is magabiztosak és elegánsak a vízparton

Az idei nyár nagy kedvencei a strandkiegészítők, amelyek most a legváltozatosabb fazonokban és színekben váltják fel a kissé unalmas fekete, egyrészes fürdőruhákat – a rejtőzködő típusú hölgyek nagy örömére.

szp

 

Egy előnyös mintával még jobban is járhatunk, hiszen mutatós és karcsúsít. – Idén nyáron a közép- és érettebb korosztály tagjai is nyugodtan viselhetnek kétrészest vagy színes, úgynevezett irányított mintával díszített egyrészes darabokat, hiszen a tervezők rengeteg olyan fazont és mintát álmodtak meg, mely a feketénél jóval előnyösebb a teltkarcsúak számára is – fogalmaz Schvarcz Ágnes fehérnemű-szakértő. Úgy véli: stílus és ízlés függvénye, hogy ki menynyire ragaszkodik a megunhatatlan feketéhez, de a „rejtőzködésre” jóval alkalmasabbak az idei nyár nagy slágereinek számító strandkiegészítők.

A tapasztalatok szerint egyébként a nagymamakorú magyar hölgyek is egyre bátrabban öltözködnek, és szívesen viselik a kétrészes fürdőruhákat. Számukra szakértőnk a magasított fazonú alsókat ajánlja, de csak abban az esetben, ha szeretnék eltakarni a kerekebb csípőtájékot. A bikinifazont érdemes az idei nyár nagy trendjének számító strandki egészítőkkel kombinálni, amelyek egyrészt magabiztosabb megjelenést kölcsönöznek a strandon, emellett az utcán is bátran viselhetők. A kiegészítők egyik kedvelt típusai a strandkendők, amelyek közül kétféle hossz közül választhatunk: a csípőrészen megkötős a szoknyát helyettesítheti, a mell fölött megköthető, térdig érő fazonok pedig ruhaként hordhatók. A kendők anyaga áttetsző, így szellős nyári viseletet biztosítanak. – Egyre kedveltebbek az A vonalú, lenge anyagú strandruhák is, amelyeket nem csak az érettebb korosztály tagjai hordanak előszeretettel – mondja Schvarcz Ágnes.

– Felfrissült a frottírköntösök fazonja és színvilága is, a cipzárdíszítés és az ujjatlan vagy rövid ujjú szabásnak köszönhetően.

A klasszikus tengerészmintás például már hosszú évek óta nagy divat, hiszen kortalan és fiatalít, ráadásul jól kombinálható egy csíkos bikinivel vagy egyrészes fürdőruhával, amelynek alapszíne a kék és a fehér, pirossal kiegészítve. Az egyrészes fürdőruhák közül választhatunk pánt nélküli fazont, amely a jobb tartást a hátul magasított fazon révén biztosítja, így alakformáló is egyben – tanácsolja a szakértő.

A dúsabb keblű hölgyeknek elöl formázott, kosaras mellrésszel készített modellek ajánlottak, melyek körmerevítése tartást ad, de nem növeli meg feleslegesen a méreteket. Mindemellett praktikus viselet a tankini, az egyrészesnek álcázott kétrészes, amelyben napozni és fürdeni is kényelmesen lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában