Megyei körkép

2018.09.27. 19:56

Hogy vannak a vasi gyümölcsök?

Stagnál a lisztharmat a vasi szőlőültetvényeken, a szederben foltos szárnyú muslicát fogtak. Szeptember első felének növény-egészségügyi helyzetét összegezte a Vas Megyei Kormányhivatal.

Vas Népe

Fotó: Illusztráció

Stagnál a lisztharmatfertőzés a szőlőültetvényeken, a peronoszpóra terjedése lelassult – derül ki a vasi növény-egészségügyi helyzetképből, szeptember első felét illetően. A szőlőfürtökön gyenge mértékben károsít a szürkepenész gomba. Találtak az amerikai szőlőkabóca imágóiból: a sárgalapos csapdákkal Vaskeresztesen kettőt, Bérbaltaváron egyet fogtak. A meggy- és cseresznyeültetvényekben gyenge a blumeriellás levélfoltosság-fertőzés mértéke, ugyanez a betegség terjed a szilvaültetvényekben a sztigminás levéllyukacsosodás mellett.

A cáki szederültetvényben ötszárnyú muslicát fogott a csapda, Horvátzsidányban a bodzaültetvényben a varsás csapda három egyedet. Csökken a dió termésének burkát károsító buroklégy imágóinak száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában