Gondozás

2018.09.30. 07:00

Védjük kerti bútorainkat ősszel és télen: néha a ponyva is elég

Egyre csökken a hőmérséklet, egyre kevesebb alkalommal ülhetünk ki beszélgetni, ebédelni a kertbe vagy a teraszra: kezdhetjük elcsomagolni a kerti bútorainkat.

Nemes Judit

Fotó: pixabay.com

Ősszel, amikor egyre csökken a kiülős alkalmak száma, időt és energiát kell szánni a kerti bútorok elrakására, elcsomagolására, ha nem szeretnénk következő évben újak beszerzésével vagy a meglévők felújításával indítani a tavaszt. A különböző bútortípusoknak más-más gondozásra van szükségük. A műanyag székekkel, asztalokkal a legkevesebb a teendő: elég egy ponyvával letakarni azokat. A fém ülőalkalmatosságokat és asztalokat nézzük át, található-e rozsda rajtuk. Ha igen, rozsdamaróval, festéssel orvosolhatjuk a problémát – ezt azonban ne hagyjuk el: ha víz éri, tavaszra csak rosszabb lesz a helyzet. A fa garnitúrák igénylik a legtöbb törődést: tél előtt kezeljük a felületüket, és zárt helyen tároljuk vagy alaposan fóliázzuk be – a lábaikat is: se víznek, se fagynak ne tegyük ki azokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!