felelős szülők

2019.01.24. 07:00

Érettségi és tanítási szünet – Íme a tanév legfontosabb dátumai

Messze még, de mikor fejeződik be az idei tanév? Mikor lesznek az iskolai szünetek, a fontos felmérések, az érettségi? Ezek a legfontosabb dátumok.

VN

Fotó: pixabay.com

A tanév utolsó tanítási napja június 14-én, pénteken lesz, derül ki a 2018/2019-es tanév rendjéről szóló rendeletből. A tanítási napok száma 181, a szakgimnáziumokban 179, a gimnáziumokban és a szakközépiskolákban 180, ennyiszer kell iskolába menni szeptember és június között. Az első félév január 25-éig tart, az iskolák február 1-jéig értesítik a diákokat és a szülőket az első félévben elért eredményekről. A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap április 17., szerda, a szünet utáni első tanítási nap április 24., szerda.

A középiskolai pótló vizsgákat az érintett gimnáziumokban és szakgimnáziumokban ma tartják. Az országos kompetenciamérést május 29-én rendezik meg. A két tanítási nyelvű iskolákban május 15-én szervezik a célnyelvi mérést, míg az idegen nyelvi méréseket a többi, nem két tanítási nyelvű iskola 6. és a 8. évfolyamán május 22-én tartják. A diákok fizikai állapotának és edzettségének vizsgálatát 2019. január 9. és 2019. április 26. között kell megszervezniük.

Ebben a tanévben is lesznek témahetek, a következő három: a „Pénz7” pénzügyi és vállalkozói témahét február 25. és március 1. között, a fenntarthatósági témahét március 18. és március 22. között, a digitális témahét április 8. és 12. között lesz. Az írásbeli érettségi vizsgák május 3-án kezdődnek nemzetiségi nyelv és irodalommal, a magyar nyelv és irodalom érettségi május 6-án reggel 8-kor kezdődik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!