Feledhetetlen velős recept

2019.04.07. 07:00

Férfias velős párna a dobogón Komondi Pétertől

Ki ne szeretné a forrón feltálalt, jó fűszeres velős pirítóst? A borkorcsolyák versenyén ezt az élményt hozta vissza a két férfi versenyző egyikeként induló, és a verseny harmadik helyezését kiérdemlő Komondi Péter.

Tersztyászky Krisztina

A velő a leveles tésztában is feledhetetlen

Fotó: Ohr Tibor

Hozzávalók a velős párnácskákhoz: 50 dkg sertésvelő, egy közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika, leveles tészta. A tetejére: felvert tojás.

Az elkészítése: A hagymákat felaprítjuk, kevés olajban megpirítjuk. A velőt a hártyáitól megtisztítjuk, apróra vágjuk. A hagymára tesszük, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. A leveles tésztát 2 mm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepére halmozunk egy kiskanál fűszeres sült velőt, majd ráhajtjuk a tésztát háromszög alakúra. A szélét villával megnyomkodjuk.

A háromszögek tetejét felvert tojással megkenjük, szezámmaggal meghintjük. 200 fokon fél órán keresztül sütjük, míg aranybarna nem lesz.

A velő a leveles tésztában is feledhetetlen
Fotó: Ohr Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!