stresszkezelő tréning

2019.10.14. 07:00

Tanfolyam a nyugodtabb hétköznapokért

Ingyenes stresszkezelő tréninget indít a Szombathely és Járása Egészségfejlesztő Iroda. Regisztrálni azonban szükséges.

Lakosi Gabriella

A hatórás, kétalkalmas képzésen minden érdeklődőt várnak, aki szeretné mélyebben megismerni a stressz mögött húzódó okokat, folyamatokat, megérteni a Selye-stresszelméletet, ami hasznos gyakorlati segítséget jelenthet a mindennapokban, megismerni a stressz fajtáit, tüneteit, ezek következményeit, betekinteni a stresszkezelési technikák eszköztárába vagy kipróbálni konkrét módszereket. A képzéseket Vörös Orsolya egészségpszichológus tartja, október 15-én és 22-én 10 órától Szombathelyen, a Nádasdy F. u. 4. szám alatt. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bejelentkezni az egészségfejlesztési iroda elérhetőségein lehet.

A tartós stressz negatív hatással van egészségünkre, fáradtság, szórakozottság és feledékenység, fokozott vagy csökkent étvágy, alvászavar lehet a következménye. A krónikus stressz sok betegség kialakulásához vezethet, ilyen a fejfájás, fülzúgás, szív- és érrendszeri megbetegedés, hasmenés, székrekedés, allergia, bőrkiütések, hányinger, gyomorégés, gyomorfájás, hát- és ízületi fájdalom, ajakherpesz vagy depresszió.

A stressz bizonyítottan befolyásolja az egészségi állapotunkat, sőt meg is rövidítheti az életünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!