Vas Népe konyhája

2019.12.22. 07:00

Mandulás kókuszgolyó

Gyorsan elkészíthető és mutatós csemege az ünnepi tálon a mandulás kókuszgolyó.

Tersztyánszky Krisztina

Gyors, mutatós, finom csemege Fotó: VN/Mindmegette.hu

Hozzávalók: 15 deka liszt, 5 deka darált mandula, 5 deka cukor, egy csomag vaníliás cukor, csipet só, 10 deka vaj, egy tojássárgája, 10 deka porcukor, 5 deka kókuszreszelék.

A lisztet a darált mandulával, a sóval, a feldarabolt vajjal, a tojássárgájával sima tésztává gyúrjuk, s két cipót formázunk belőle.

Gyors, mutatós, finom csemege Fotó: VN/Mindmegette.hu

Mindkettőt folpackba csomagolva egy órára a hűtőbe tesszük. Majd három centi átmérőjű rudakat sodrunk, és körülbelül húsz szeletre felvágjuk őket. Az ezekből formázott golyókat két, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 fokos sütőben 12 percig sütjük. Összekeverjük a porcukrot a kókuszreszelékkel. Megforgatjuk benne a forró tésztagolyókat, s hűlni hagyjuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!