2020.01.26. 07:00
Egészséges, genetikai állományunkra ható receptekkel jön egy főzőklub Szombathelyre
Workshopot tart a Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda január 29-én csütörtökön 16.30-tól a székhelyén lévő látványkonyhában. Azoknak ajánlják, akiket érdekel az egészséges táplálkozás vagy valamilyen speciális diétát tartanak és szívesen főznek.
Megmutatják, mennyire változatosan használhatóak az egészséges alapanyagok
Fotó: pixabay
A téma a táplálékok és a genetika közötti kapcsolat lesz, az előadást Répási Eszter dietetikus tartja.
Az élelmiszereket alkotó összetevők nemcsak táplálják a szervezetünket és felépítik a rendszereinket, hanem hatással vannak a genetikai állományunkra csakúgy, mint ahogyan az örökítő anyagunkban tárolt információk hatással vannak a táplálékok feldolgozására és emésztésére – olvasható az esemény beharangozójában.
![](https://cdn.vaol.hu/2021/10/K0Z0VQqDobs7L7iWGeI5ScnqgsJs1s67GSKD4asRKVA/fill/1920/1280/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2YyYjU2ZDFiOTZlNzQ2NzQ4ODJkNmNhM2ZkNjQ0MDk0.jpg)
Fotó: pixabay
A foglalkozás alkalmával a résztvevők megismerhetik a legfontosabb összefüggéseket és hatásokat, valamint elkészíthetik és megkóstolhatják a vitamin- és ásványianyag-dús recepteket.
A térítésmentes workshopra regisztrálni kell. Az érdeklődők ezt megtehetik az Egészségfejlesztési Iroda elérhetőségein.
A főzőklubot azoknak ajánlják, akiket érdekel az egészséges táplálkozás vagy valamilyen speciális diétát tartanak és szívesen főznek.