tippek, tanácsok

2020.03.29. 15:30

Hogyan rendezzük el a képeket a falon?

Ha minden bútor és dekoráció a helyére került az adott helyiségben, jöhetnek a képek a falra – elsőre nem is gondolnánk, hogy mennyit dob a látványon néhány jól eltalált fotó és képkeret.

Vas Népe

Bátran tegyük egymás mellé a különböző kereteket

Fotó: Shutterstock

Mint a lakberendezésben minden, a képek elhelyezése is a körültekintő tervezéssel kezdődik. Ha több keret kerül egymás mellé, érdemes kartonból vagy újságpapírból kivágni az adott méreteket, és azzal kipróbálni a tervezett koncepciót. A legjobb, ha celluxszal rögzítjük őket a végső helyükön, és így győződünk meg a látványról.

Jó tudni, hogy a képek optimális magassága 145-165 centiméter, de természetesen ez nincs kőbe vésve. Bátran tegyük egymás mellé a különböző méretű és formájú kereteket! Az egyforma távolságra elhelyezett, ugyanolyan méretű keretek letisztult stílust tükröznek, míg a különböző méretű, színű és felfüggesztésű képek játékosságot sugallnak, és az egyediségünkről árulkodnak.

Bátran tegyük egymás mellé a különböző kereteket
Fotó: Shutterstock

Egyszerű, de nagyszerű megoldás, ha a kis méretű képeinkkel körbeveszünk a falon egy nagyobb képet, s így a kis képeink lesznek a nagy fotó kerete. Ne feledjük: fehér keretekkel légiesebb hatást érünk el, mintás tapéta esetén pedig érdemes széles fehér paszpartut tenni a képek köré. A monokróm képek jól mutatnak különböző színű, méretű és formájú keretekben is.

Aki pedig gyakran cseréli a dekorációt, annak érdemes megfontolnia, hogy a képeket sínre, esetleg régi létrára lógatja, drótra csípteti. Így a keretekkel nem kell bíbelődni, a képeket pedig bármikor kicserélheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!