Ünnepeljük a Nőket!

2020.03.08. 07:00

Mit gondolnak az ismert vasiak a nőnappal kapcsolatosan? – Megkérdeztük

Kíváncsiak voltunk, hogy Vas megye ismertebb emberei, mit gondolnak a jeles alkalomról. Sőt Deli, a szombathelyi stylist még hasznos tanácsokkal is ellátott minket.

Papp Kata, Szalay Dávid

Forrás: Pixabay

A Nemzetközi nőnapról, ünneplésének módjáról megoszlanak a vélemények. Pár évvel, évtizeddel ezelőtt a társadalom nagy része különösen megadta a módját a gyengébb nem felköszöntésének. Ma már – ahogy a Valentin napé is- a nőnap jelentősége is kissé csökkent. Egy biztos az ünnep idén is március 8-ra esik, és persze a Zoltánokról se feledkezzünk meg!

Nézzük, Vas megye ismertebb emberei, mit gondolnak a jeles alkalomról.

Kirchnopf Gergő – Ocho Macho frontembere

Őszintén szólva nem vagyok az a Nőnapozós típus, hiszen nagy sablonosan szólva, minden nap ünnepelni kell a Nőket. Volt, hogy egy vacsorát készítettem páromnak, kislányomat pedig egy úszással vagy korizással vettem le a lábáról. A virág nem igazán az én stílusom.

A Valentin napot sem ünnepeljük. Inkább a hirtelen jött meglepetések híve vagyok, amikor tudjuk, hogy a másik biztosan nem számít rá, mivel nincs is semmi ünnepelni való.

Fotó: ARCHÍV/VN

A hetem viszonylag sűrű, mivel három koncertünk is lesz, vasárnap pedig Lolinak a versenyére készülünk. Azért valami kis meglepetéssel igyekszem készülni, de azt is az utolsó pillanatra hagyom.

Egyébként előfordult már, hogy a koncertünk március 8-ra esett, akkor egy pohár pezsgővel vagy egy szál virággal kedveskedtünk a hölgy vendégeknek.

Kovács Delinke – stylist

Amit az alkalomban szeretek, hogy a barátnős társaságok összejönnek és vagy egy finom vacsorával, vagy bármilyen kényeztető programmal kényeztetik magukat. Persze ezt az év bármely napján megérdemlik a hölgyek.

Fotó: Szendi Péter

Természetesen ilyenkor a hölgyek szeretnek csinos ruhákba bújni, szép sminket feltenni. Mindig azt mondom, így csak ismételni tudom magam, hogy olyan ruhát viseljenek, amiben a legjobban érzik magukat, amiben elhiszik magukról, hogy szuper nők! Mert mind azok vagyunk! Még mindig nagyon trendiek a színes kosztümök. Most már élénkebb és pasztelles árnyalatokban is kaphatóak. Szerintem magassarkúval igazi power-szett lesz.

A tuti befutó egy szép ruha is lehet. S ha a hétköznapokon nem túl praktikus most igenis bújjanak a hölgyek magassarkúba. Amennyiben csak egy farmer-blézer kombinációban gondolkodunk, akkor azt dobjuk fel valami különleges és feltűnő kiegészítővel!

Rátkai Petra – Tündérszépek 2020 döntőse

A Tündérszépek 2020 szépségverseny döntőjében Vas megyét képviselő Rátkai Petrát is megkérdeztük a nőnappal kapcsolatban. A szépségverseny fináléját egyébként a FEM3 tévécsatorna tűzte a műsorára, így aki lemaradt róla, is visszanézheti.

Rátkai Petra párja meglepetéssel készül nőnap alkalmából
Fotó: MW

- Emlékszem az iskolás időszakra, nálunk a fiúk kifejezetten figyelmesek voltak, nőnap alkalmából mindig meglepték a lányokat vagy egy tábla csokival, vagy virággal – kezdte mesélni a szombathelyi szépség. – Szerintem mondhatom a többiek nevében is, hogy ez mindannyiunknak nagyon jól esett. Már hagyománnyá vált, hogy minden évben a család hölgykoszorújával elmegyünk közösen vacsorázni, ez az idén sem lesz másként. A fiúk ilyenkor nem jönnek, viszont azért virággal mindig kedveskednek nekünk. A párom is készül valamivel, de egyelőre erről részleteket nem tudok, mert meglepetés lesz. Kíváncsian várom – zárta szavait Rátkai Petra.

Az Év Párja verseny győztesei

Az Év Párja 2019 verseny díjátadót szerdán tartottuk a szerkesztőségünkben. A párokat szintén megkérdeztük a témával kapcsolatban.

Az Év Párja 2019 verseny győztes párjai is elmesélték, hogyan ünneplik a nőnapot

Balogh Dávid a tradicionális ajándékok híve, így a jól bevált virág, vagy valamilyen ékszer mellett teszi le a voksát. Felesége, Balogh-Elekes Dóra gyorsan hozzá is teszi, hogy mindig mondja férjének, hogy nem kell drága ékszerekre költenie, hanem csak menjenek el egyet közösen vacsorázni, töltsenek együtt egy napot, hiszen az együtt töltött idő az mindennél többet ér.

- Mindig tartjuk a nőnapokat, sőt családi összejöveteleket is szoktunk szervezni, hiszen van Zoltán keresztnevű családtag is, ezért általában duplán ünneplünk. Természetesen ilyenkor nem csak a feleségemet köszöntöm fel, hanem minden jelenlévő nőt is. Vállalkozóként dolgozom, ezért nőnapkor egy kis kedvességgel mindig igyekszem meglepni a hölgy alkalmazottakat – fogalmazott Dávid.

A verseny második helyezett párja Németh Tibor és felesége, Eszter lettek. Tibor elmondta, hogy bár tartják a nőnapot, de túl nagy felhajtást nem csinálnak miatta. Általában egy közös vacsora szokott lenni ilyenkor a program. Mindketten a Weöres Sándor Színházban dolgoznak, Tibor világosítóként, míg Eszter fodrászként. A színházban mindig tartanak egy kisebb ünnepséget a hölgyek tiszteletére.

Az Év Párja 2019 verseny első helyezett párja, Ódor Gábor, és Ódor-Horváth Adrienn is elmesélte, hogyan zajlik náluk a nőnap. Gábor valamilyen bonbonnal szokta kiegészíteni a virágcsokrot, ami idén hatványozottan is igaz lesz, hiszen várandós felesége – különösen most – igényli az édességet. Adrienn elárulta, hogy idén egy nagy virágcsokorra, és valamilyen könyvre vágyik, de persze azért az édességet sem utasítaná vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!