Bonyolultabb lett az ellátás

2020.04.16. 07:00

A sárvári állatmenhelyen dolgozók aggódnak

Az állatmenhelyek dolgozói aggódnak, hogy a járvány miatt kialakult helyzetnek milyen hatásai lesznek a jövőben.

Polgár Patrícia

Nemcsak a megyéknek van feketelistája, hanem országosan is működik jelzőrendszer. Így tudják megelőzni, hogy rossz kezekbe kerüljenek az örökbefogadott állatok Fotó: Pixabay

Forrás: pixabay.com

Minárcsik Sándor, a Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány megalapítója szerint az egyik legnagyobb probléma, hogy önkénteseik nem tudják látogatni a kutyákat. Így nemcsak a szocializáció és a séták maradnak el, hanem bonyolultabb lett az ellátásuk is: a csaknem nyolcvan kutyát a menhelyen dolgozó fizetett alkalmazottak – egy nyolc órában és hárman négynégy órában – és Minárcsik Sándor látják el. Kora reggeltől késő estig akad tennivaló.

A támogatók, bár jelenleg személyesen nem tudják a telepre elvinni az adományaikat, szerencsére még nem fogytak ki a készletek: kaptak Ausztriából is segítséget, de rendszeresen érkeznek a telefonhívások, hogy egy-egy üzletben hagytak a menhely számára néhány zsák tápot, nekik már csak értük kell menni. A legnagyobb segítséget azonban nem a beáramló rengeteg adomány jelentené: – Jelen helyzetben az volna a legnagyobb könnyebbség, ha minél kevesebb kutyát kellene bevinni a menhelyekre – fejti ki az alapító. – Sok gazdi jelenleg nem vagy otthonról dolgozik: van idő megjavítani a kerítést, hogy a kutya ne tudjon kiszökni. – Ha nincs pénz a chipelésére, legalább egy bilétát akasszanak az eb nyakába, hogy tudni lehessen, hol lakik és ki a gazdája – ajánlja Minárcsik Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!