Védjük őket a leégéstől!

2020.05.09. 07:00

Hároméves korig nagyon kell óvni a bőrt a napsugárzástól

A gyerekek bőre nagyon érzékeny, különösen az első években, ezért a legjobb, ha nem visszük őket napra, ha pedig mégis, használjunk 50+ faktoros védelmet.

Vas Népe

Használjunk 50+ faktoros fényvédő krémet a kicsi gyermeknél Fotó: Shutterstock

Ma már tanulmányok sora bizonyítja, hogy a gyerekkori leégés és a felnőttkori bőrrák kialakulása között van öszszefüggés, ezért a legkisebbek esetében különösen fontos a napvédelem. Leginkább a babák bőrét kell óvni, hiszen az élet első pár évében még nincs teljesen kifejlődve a bőr UV-sugárzás elleni védelmi mechanizmusa, ezért a test nem képez védőréteget a sugárzás ellen, ahogyan a bőr regenerációs folyamata sem működik még teljesen.

Használjunk 50+ faktoros fényvédő krémet a kicsi gyermeknél Fotó: Shutterstock

Hároméves korig nagyon kell óvni a bőrt a napsugárzástól, de a legjobb, ha az első 12 hónapban egyáltalán nem éri közvetlenül tűző nap a baba bőrét. A napfény elleni legjobb védelmet az árnyék adja. Gyerekek esetében legalább 30, de még jobb, ha 50+ faktoros fényvédő krémet alkalmazunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!