Kezelés után kerüljük a napfényt!

2020.06.14. 11:30

Nem minden alkalmazható a nyári időszakban – Kiss Viktória kozmetikus adott tanácsokat

Hamarosan itt a strandszezon, mindenki igyekszik a lehető legjobb formáját mutatni a vízparton. Ennek érdekében sokan jelentkeznek be szépítő kezelésekre a kozmetikákba. Azonban tudnunk kell, hogy nem minden alkalmazható a nyári időszakban.

Polgár Patrícia

Kiss Viktória tapasztalata szerint, sokan nem tudják, hogy bizonyos kozmetikai kezelések után akár napokig nem szabad napra menni, strandolni.

Fotó: Horváth Balázs

Kiss Viktória kozmetikus elmondása szerint sokan nincsenek tisztában azzal, mely kozmetikai kezelések után nem szabad napra menni, melyek utóhatását rontja az UV-­sugárzás – ezáltal ezeket nem érdemes a nyári szezonra tartogatni.

Ilyen például a tűs mezoterápia, ami kúrában a leghatékonyabb. A kezelés után napokig kerülni kell a közvetlen napsugárzást, egy-egy alkalom között pedig olykor egy hét is eltelhet. – Tudom jól, hogy június–augusztusban a vendégek úgysem bírják ki, hogy ilyen hosszú ideig ne napozzanak, ne tartózkodjanak a szabadban. A terápiát a negyven alatti korosztálynál elegendő évente elvégezni, ezért is javaslom mindenkinek, hogy azt inkább őszre, télre vagy tavaszra időzítse – fejti ki Viki.

Kiss Viktória tapasztalata szerint, sokan nem tudják, hogy bizonyos kozmetikai kezelések után akár napokig nem szabad napra menni, strandolni.
Fotó: Horváth Balázs

Minden bőrtípusra alkalmazható, hiszen számos ampulla közül választhatunk, amely a bőrünk állapotának megfelelő hatóanyagot tartalmaz. Eltüntethetők továbbá a mélyebb ráncok is, azonban azt egy másik, egytűs fejjel kezeli a kozmetikus. Jelentős fizikai megterhelés éri a terápia során a bőrt, így az bepirosodik, és ha még napfény is éri pluszban, bizony pigmentfoltok alakulhatnak ki.

Ennek létezik egyébként egy tű nélküli változata, az nyugodtan alkalmazható nyáron is – azonban érdemes tudni, hogy a tűs változat indítja be a bőrben a kollagéntermelést, így az jóval hatásosabb. A tűmentes kezelés ultrahang segítségével éri el a kívánt hatást, amit ultrahang-közvetítő zselével juttat be a bőr mélyebb rétegeibe. Ezt főleg a negyven fölötti korosztály esetében alkalmazzák, hiszen az idősebb bőr gyakoribb kezelést kíván, évente többször is ajánlott elvégezni.

Téli kezelésnek számít a mikrodermabrázió is, ami nem más, mint egy fizikai hámlasztó kezelés. Egy vákuumhatás van a gépben, ami beszippantja a bőrt, a fejen található gyémántkorong pedig csiszolja annak felületét. A terápia végeztével minden esetben feltesz egy nyugtató pakolást, valamint fényvédő krémet is – azonban a napozás még így sem ajánlott a következő pár napban.

Egyegy terápia során jelentős megterhelés éri az arcbőrt, ezért is érdemes azt utána óvni a napfénytől. Mindezek figyelembevételével válasszuk ki a nyári hónapokban az aktuális kozmetikai kezelésünket –hívta fel a figyelmet a szakember

Sokan kedvelik a hámlasztásokat, többen pedig annak savas változatára esküsznek. Ebben az esetben savtartalmú szert ken a bőrre, ami szintén bőrpírt okoz – napoztatása pedig ennél is pigmentfoltosodást vált ki. A savval végzett kúra is remekül halványítja a ráncokat, de a fiatalabb korosztály is előszeretettel választja, ugyanis nagyon szépen leszárítja a pattanásokat is.

– Sok embernek alapból is pigmentfoltos, szeplős a bőre, ami még az ősz beköszöntével sem tűnik el. Vannak, akik ezt nagyon nem kedvelik, halványítani szeretnék őket. A halványító kezelés során fehérítjük az ilyen bőrt, az egyenletesebb tónus érdekében. Ennek sem tesz jót az UV-sugárzás – hívja fel a figyelmet a kozmetikus.

Aki sminktetoválást újítana a nyárra, az most még megteheti. Viki azt mondja, ő semmiképpen nem tetoválna július–augusztusban. Ilyenkor az emberek sokkal többet tartózkodnak a szabadban, hajlamosabbak elfeledkezni az utólagos ápolásról. A napfény hatására nem a megfelelő ütemben gyógyul a bőr, de változhat miatta a tetoválás színárnyalata is, legrosszabb esetben akár „ki is dobhatja” a bőr.

Kellő odafigyeléssel gond nélkül alkalmazhatók a legmelegebb évszakban a különböző arc- és rádiófrekvenciás kezelések – ha azonnal utána nem napozni indulunk. Az első néhány napban érdemes főként zárt, naptól védett helyiségben tartózkodni. Ha pedig utcára mennénk, érdemes fényvédőt tenni a bőrre.

– Ezt sokkal inkább betartják, jóval nehezebb arra rávenni a vendégeket, hogy sminktetoválás után kíméljék a bőrüket – tapasztalja a kozmetikus. Nyugodtan alkalmazhatók a testkezelések is, abban az esetben, ha utánuk betartjuk a pár napos pihenőidőt, ami alatt nem napozunk és nem strandolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában