Gyógyítás

2020.06.21. 07:00

Természetesen: tippek a fertőzés, a gyulladás megelőzésére

Azok számára, akik a megelőzésben hisznek, remek szolgálatot tehetnek az alábbi természetes gyógyítók. Fontos azonban kiemelni, hogy a már fennálló panaszokkal érdemes szakemberhez fordulni. Segíthet a grépfrútmagkivonat, a mezei zsurló és az aloe vera is.

Polgár Patrícia

A bélrendszer egészségének fenntartására a szakértők a grépfrútmagkivonat és a propolisz szedését ajánlják. Míg utóbbi bioaktív hatóanyagai megtisztítják az emésztő­rendszert a parazitáktól és a kórokozóktól, segítenek az ételmérgezés és egyéb emésztési zavarok kezelésében, addig a kesernyés gyümölcs magjából kinyert koncentrátum sikeresen kezelheti a gombás betegségeket és a megfázást. Bioflavonoidtartalma miatt fogyasztásával lassítható a kóros elváltozások kialakulása: trombózisgátló, értágító hatású, illetve csökkenti az érelmeszesedést.

A mezei zsurló a szájüregi fertőzések kezelésénél jól alkalmazható Illusztráció: Shutterstock

Fontos tudni, hogy míg a szintetikus antibiotikumok a szervezet hasznos baktériumait is elpusztítják, addig a propolisz csak a kórokozókkal veszi fel a harcot. Fertőtlenítő hatásának köszönhetően sikeresen alkalmazható szájüregi fertőzések kezelésénél, emellett előszeretettel alkalmazzák gyulladáscsökkentő hatása miatt is. Szintén csillapítja a szervezetben fellépő gyulladást jóindulatú prosztatamegnagyobbodás esetén a mezei zsurló. Emellett a benne található kávésavszármazékok ér­tágító hatással is bírnak.

Híres immunerősítő növény az aloe vera, amely erős méregtelenítő képességéről ismert. Baktériumölő és vírusölő hatása miatt az egyik legjobb gyógynövénynek tart­ják.

Fontos kiemelni, hogy a felsorolt gyógynövények olyan erős hatással rendelkeznek, hogy fogyasztásuk csak mértékkel ajánlott!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!