Ruhakupac

2020.08.02. 07:00

Miben tároljuk a szennyes ruhákat?

Nem kétséges, hogy a szétdobált ruhák kupaca a legszebben berendezett otthon látványát is megtöri. Nem kérdés az sem, hogy a mosásra váró darabokat valahol tárolni kell. A szennyestartó azonban lehet több mint egy szükséges rossz a fürdőszobában.

Vas Népe

A fonott kosarak könnyen tisztán tarthatók

Fotó: Stock

Kapható különálló és beépített, egy- vagy többrekeszes – mielőtt bármelyik típus mellett döntenénk, gondoljuk végig a szokásainkat: hányszor, mennyit mosunk egy héten, mekkora mennyiségű ruhát kellene elnyelnie a tárolónak, szeretnénk-e másra is használni. Ezután találjuk meg a szennyestartó számára legjobb helyet a fürdőszobában, háztartási helyiségben: jó, ha mindenki könnyen hozzáfér, de még sincs messze a mosógéptől.

Színében, anyagában, formájában érdemes a helyiségbe illőt választani. A fonott kosarak szépek, szobajellegű látványt kölcsönöznek a térnek. Előnyük, hogy általában mosható zsák a belsejük, így könnyen tisztán tarthatók. Mutatósak a fából készült, padformájú szennyestartók, amelyek teteje ülőhelyként vagy tárolóhelyként hasz­nálható. Nem véletlenül népszerű a rattanhatású műanyag: olcsó, strapabíró és hosszú életű. Praktikusak az állványos, szükség esetén összecsukható fajták, a gurulósok pedig jó szolgálatot tehetnek, ha két különböző helyiségben gyűjtjük és mossuk a ruhákat. Kicsi térbe választhatunk sarokba tehető ruhatárolót is.

A fonott kosarak könnyen tisztán tarthatók Fotó: Stock

Különálló szennyestartó ese­tén érdemes kollekcióban gondolkodni. Letisztult össz­hatást kelt, ha a kozmetikai szemetessel, a vasalásra váró ruhák kosarával és az egyéb kis tárolókkal azonos. Dönthetünk úgy is, hogy a szekrény egyik fiókját használjuk e célra, és kaphatók különálló, általában többrekeszes szennyestartó szekrények is. Utóbbiak főleg nagy mennyiségű ruha esetén praktikusak, megkönnyítik a színek vagy a mosási hőfok szerinti válogatást.

Utazáshoz érdemes szennyestartó zsákot beszerezni. Ebből, hazaérkezés után, egyből a nagy tartóba boríthatjuk a vakáció alatt összegyűlt mosnivalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!