Vas Népe konyhája

2021.01.10. 11:30

Ha nagyon sok a petrezselyemzöld

Télen különösen drága a petrezselyemzöld: ha sokat vásároltunk, a maradékot tegyük el későbbre.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Shutterstock

Néhány napig vízbe állítva is eláll a petrezselyemzöld, ha pedig hűtőbe tesszük, tekerjük bele papírtörölközőbe és fekete színű zacskóba, hogy ne érje fény. Gyakorlott háziasszonyok szerint a maradék petrezselyemzöldet érdemes ledarálni vagy apróra vágni, s bevizezett jégkockatartóba tenni, majd lefagyasztani. Egy kocka elég egy levesbe vagy a főtt burgonyához, könnyen kezelhető, helytakarékos, és olyan, mint a frissen vágott zöldség. Van, aki bonbonos doboz belsejét használja a lefagyasztáshoz. Nagyobb, zárható edényben is lefagyaszthatjuk a darálékot, és főzéskor villával kaparunk belőle az ételbe. Ha szárítva tesszük el a zöldséget, felhasználáskor törjük össze mozsárban, úgy jobban kijön az íze és az illata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!