gasztrotipp

2021.07.18. 07:00

Könnyű és finom gyümölcssaláta reggelire – és még szép is

Íme egy könnyű, de mégis tápláló reggeli fogás!

Tersztyánszky Krisztina

ó reggeli fogás! Hozzávalók: 100 gramm áfonya (vagy más bogyós gyümölcs), 2 őszibarack, 600 ml joghurt, 50 gramm zabpehely, méz, agávészirup ízlés szerint. Az őszibarackot mossuk meg és vágjuk apró kockákra, az áfonyát is mossuk meg, majd csepegtessük le róla a vizet. Készítsünk elő négy nagyobb poharat vagy fagylaltoskelyhet. Rakjuk bele rétegezve a gyümölcsöket, a joghurtot, a zabpelyhet, és minden joghurtszintet locsoljunk meg mézzel. A tetejére gyümölcs kerüljön. Fogyasztásig tároljuk a hűtőben. Még finomabb, ha egy éjszakát áll fogyasztás előtt.

Kiemelt képen: Még finomabb, ha egy éjszakát pihen

Ezek is érdekelhetik