szép otthon

2021.07.10. 07:00

Palackkertet a szobába! – Megidézi a kert, a zöld és a szabadság élményét

Egy floráriummal a legkisebb otthonban is megidézhetjük a kert, a zöld és a szabadság élményét. Elkészítése kíván némi kézügyességet és kreativitást, de a fenntartása, gondozása már nagyon egyszerű.

VN

A növényházhoz válasszunk egy nekünk tetsző méretű és formájú üveget, majd az edény alját töltsük fel kaviccsal, ez a vízelvezetés szempontjából lényeges. Ezután szórjunk rá földet, és a növényeket kis lyukakba ültessük el, majd nyomkodjuk le körülöttük az ültetőközeget. Ha minden oldalról látszódik a florárium, akkor a legnagyobb növényt célszerű a közepébe helyezni, ellenkező esetben legyen az a háttér. Figyeljünk rá, hogy a növények levelei ne érjék az üveg falát, mert megbarnulhatnak. Több trópusi növény is jól érzi magát a floráriumban, de ültethetünk az üvegedénybe vénuszfodorkát, tündérfürtöt, korzikai mentát vagy labradori ibolyát is.

Figyeljünk a páratartalomra is: ha túl sűrű, emeljük le az üveg tetejét, ha pedig hervadnak a növények, tegyünk bele még egy kis vizet.

Kiemelt képen: A növények levelei ne érjék az üveg falát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában