életmódi

2021.07.17. 07:00

Testkezeléssel több centi zsírtól is meg lehet szabadulni

Hosszú távon a mozgásra, diétára és egészséges életmódra való áttéréssel tehetünk legtöbbet a fogyás érdekében. Ez persze több hónapos folyamat. Annak, aki augusztusi nyaralására szeretne bombaformába kerülni, van egy jó hírünk: a gépi testkezelésekkel néhány alkalom alatt látványos változás érhető el.

Polgár Patrícia

Kiss Viktória kozmetikus munka közben 20210706 Sárvár Fotó: Benkő Sándor BS Vas Népe

Fotó: Benkő Sándor

Ahhoz, hogy eligazodjunk a gépi kezelések között, Kiss Viktória kozmetikus segítségét kértük. Viki az általa ismert és alkalmazott technikákat: a lipolézeres kezelést, a kavitációt és a vákuummasszázst mutatta be számunkra.

Mint mondja, a leghatékonyabban a mozgással lehet lefogyni, azonban akadhat egy-egy olyan terület a testünkön, ahonnan sporttal nehezebben vagy egyáltalán nem valósul meg a zsírvesztés. Az ilyen zsírpárnák leküzdésére fejlesztették ki a lipolézert. A technológia alacsony szintű lézeres fényt használ a zsírbontáshoz. A lézersugár a bőrön keresztül hatol a zsírszövetekig. A folyamat közben a zsírsejt tartalma a sejtek közötti térbe kerül. Az oda jutott anyagokat a nyirokrendszer dolgozza fel, így még hatékonyabbak lehetünk, ha valamilyen nyirokkeringést fokozó kezeléssel egészítjük ki a lézerezést. A kezelés végzését kúraszerűen, heti 2-3 alkalommal ajánlja a kozmetikus. Látható és érezhető eredményt 3-4 alkalom után garantál, tehát akár már egy hét alatt látványos változáson eshet át a kuncsaft. Átlagosan 6–12 alkalom szükséges a kívánt cél eléréséhez.

Míg a lipolézer a bőrhöz közeli zsírszövetekre hat, addig a kavitáció az ultrahang hullámai által képes eljutni a mélyebb zsírszövetekig. A narancsbőr kezelésére is alkalmazható kezelés egy-egy alkalmával akár több centiméter zsírtól is meg lehet szabadulni.

A köpölyözéshez hasonló elven alapuló vákuummasszázst jellemzően a fogyás elősegítésére és a narancsbőr és striák eltüntetésére alkalmazzák, de vérkeringést fokozó hatása miatt hátfájás esetén is hatásos segítséget nyújthat.

A vákuummasszázst, ahogy a fent említett másik két kezelést, kúraszerűen, hetente 2-3 alkalommal ajánlott végezni. 10-15 kezeléssel látványos eredményt érhetünk el általa. A fokozott nyirokkeringés miatt ebben az esetben is ajánlott a bő folyadék fogyasztása. A sok folyadék kimossa, kiöblíti a salakanyagokat a kötőszövetből, ellenkező esetben azok visszakerülnek eredeti helyükre.

Mindhárom kezeléssel kapcsolatban vannak ellenjavallatok: egyikük sem alkalmazható pacemaker, gyulladások, bőrbetegség esetében, valamint terhesség és szoptatás alatt sem.

Kiss Viktória elmondta: a kezelések ideje alatt nem kötelező diétázni, azonban egy bizonyos étrend betartásával növelhető a kezelés sikeressége. Emellett fontos a folyamatos folyadék-utánpótlás biztosítása, ugyanis a vízzel távoznak legkönnyebben szervezetünkből a méreganyagok. Ha napi 30 perc sétát képesek vagyunk beiktatni a napirendünkbe, rengeteget tehetünk egészségünkért.

Kiemelt képen: Kiss Viktória: gépi testkezeléssel az augusztusi nyaralásra bikinialakunk lehet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában