Meghitt pillanatok

2021.11.28. 07:00

Ezekkel az ünnepi illatokkal biztosan meghitt lesz a karácsony!

Ahogy közeledik a december és egyre inkább ünnepi díszbe varázsoljuk az otthonunkat, úgy vágyunk az igazán finom karácsonyi illatokra is.

feol.hu/vaol.hu

Fotó: Shutterstock

A boltokban és drogériákban kapható illatosítók nagyon népszerűek, de magunk is könnyen készíthetünk természetes illatosítókat. Ha gyorsan szeretnék valami igazán jó illatot, akkor akár narancshéjat dobhatunk a fűtőtestre vagy épp szegfűszeggel tűzdelhetünk tele narancsot vagy épp mandarint - írják a feol.hu-n.

Ha párologtatni szeretnénk, akkor nincs más dolgunk, mint az orrunknak kedves illatú gyümölcsöket és fűszereket társítani, beletenni egy tálba, felönteni vízzel, és már párologtathatunk is.

Bátran kísérletezhetünk a fűszernövényekkel is, a fás szárúak jobban bírják, és erősebb is az illatuk (zsálya, levendula), de ha nincs otthon, akkor természetesen a szekrényben megtalálható őrölt változat is megteszi, igaz, nem fog olyan szép látványt nyújtani. A legklasszikusabb téli illattok, melyek egymással is nagyon összeillenek az a narancs, a fahéj, a szegfűszeg és a csillagánizs. A citrom mellett látványban és illatban is szép a rozmaring, sőt használhatunk illóolajat is, és akkor intenzívebb hatást érhetünk el. Egy-egy ilyen összeállítás többször is felmelegíthető, és ajándéknak is kiváló, főleg akkor, ha utolsó pillanatban kell gyorsan valami ajándékot adnunk!

Kiemelt képünkön: A legklasszikusabb téli illattok: narancs, fahéj és a szegfűszeg

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában