Próbáld ki!

2022.10.24. 14:49

Nem is ijesztő a fizika - Interaktív kiállítás a szombathelyi Agorában - fotók, videó

Szombathelyen, az Agora - Művelődési és Sportház Interaktív tudomány sorozatában  október 28-áig tart nyitva az a kiállítás, amelyen izgalmas kísérletek révén léphetünk kapcsolatba az iskolában sokszor ijesztőnek és nehéznek tűnő fizikával. 

Bege Botond

Fotó: © Cseh Gábor

A 2005-ben létrehozott vándorkiállításon most   körülbelül negyven játékos fizikai kísérletet végezhetnek el  a látogatók a közérthető és érdekes tárlatvezetés után. Hétfőn  az egyházasrádóci iskola negyedikes diákjaival találkoztunk az Agora-tárlaton. Ők még fizikát nem tanulnak, de környezetismereti órán már több fizikai törvénnyel találkoztak, amelyeknek a működését most élőben is megtapasztalhattak. 

Gyenes János tárlatvezető, a kiállítás egyik szervezője elmondta: a Játékos Tudomány Egyesületnek több hasonló  vándorkiállítása is van, például a környezetvédelem vagy az emberi test témájában. A fizikával foglalkozó összeállításuk volt a legelső, több mint tizenöt évvel ezelőtt alakították ki.  – A fizika ijesztő dolog majdnem mindenkinek a sok definíció meg képlet miatt, a kísérletek azonban játékos formában hozzák közelebb ezt a tudományt - amely valójában része a mindennapjainknak. 

A program látogatása ingyenes, viszont a csoportos látogatás regisztrációhoz kötött, amit az érdeklődők a 20/359-1530-es telefonszámon vagy a [email protected] e-mail-címen tehetnek meg.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!