Készülnek a közös életre

2022.11.28. 07:00

Lépcsőfutás, lánykérés: a Kőszegi-hegység ideális az edzéshez

Két kőszegszerdahelyi önkéntes tűzoltó is rész vett a Budapesten megtartott lépcsőfutó versenyen. A 22. emeletre felérve többen a fáradságtól térdre rogytak. Drenovácz István is ezt tette, de más célból…

Horváth László

Drenovácz István önkéntes tűzoltó újdonsült jegyesével, Fried Fannival

Fotó: © Unger Tamás

A Magyar Tűzoltósport Egyesület szervezésében Budapesten tartották meg a lépcsőfutó versenysorozat utolsó fordulóját. A nem mindennapi állóképességet kívánó megmérettetésen 69 tűzoltó – köztük két kőszegszerdahelyi önkéntes tűzoltó -, valamint 50 mentő vett részt. Az egyik feladatuk az volt, hogy a teljes védőfelszerelésbe történő beöltözés után, hátukon a 25 kilogrammos légzőkészülékkel fussanak fel a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbjének 22-ik emeletére. 

Bognár Dávid és Drenovácz István öt perc körüli idejükkel a hatodik, illetve a hetedik helyezést szerezték meg. A tűzoltók utólag elmondták: a Kőszegi-hegységben vannak olyan meredek helyek, ahol megfelelő erőnlétet lehet szerezni a versenyre. 

- A legfelső emeleten váram a fiúkat, több versenyző a kimerültségtől térdre rogyott – mesélte Fried Fanni. – Egy hirtelen pillanatban István is letérdelt, nem tudtam mire vélni a dolgot, mert kifejezetten jó kondiban van. Rám nézett, megkérdezte: leszek-e a felesége. Ez váratlanul ért, hiszen semmi előjele nem volt a lánykérésének. Persze, igent mondtam! Most már tudom, miért kérte olyan szépen, hogy kísérjem el Budapestre. 

Az ifjú pár már készül a közös életükre, a közös otthonukat tervezik. Aztán, ha ez megvan, jöhet az esküvő. Mivel, mind a ketten lovagolnak is, lehetséges, ez pedig lovas menyegző lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában