Környezettudatosság

2023.01.10. 19:59

Megnéztük az új szombathelyi újrahasználati központot - videó

Egy héttel a nyitást követően helyszínbejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartottak a SZOVA Nzrt. Vasút utcai újrahasználati központjában.

Polgár Patrícia

Egy hét alatt már sok hasznos holmi gyűlt össze a raktárban

Fotó: Cseh Gábor

Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt, január 2-ával újrahasználati központot nyitott a SZOVA a Vasút utca 15. szám alatt. A nyitás alkalmából meghirdetett sajtótájékoztatón Németh Ákos tanácsnok hangsúlyozta: a város rendszeresen foglalkozik a hulladékkezelés kérdésével. Korábban illegális szemétlerakókat számoltak fel, ezúttal pedig a környezettudatosság elvén az újrahasznosítást tűzték ki célul. 

Ennek jegyében nyílt meg az újrahasználati központ, ahová bárki, aki magyarországi lakcímmel rendelkezik, díjmentesen leadhatja használt, de még jó állapotban levő holmijait (az elektronikai eszközök és a ruhadarabok kivételével). Annak pedig, akinek bármi megtetszik a raktárépületben kihelyezett tárgyak közül, csupán egy jelképes tárolási díjat kell megfizetnie, és már az övé is lehet a kívánt tárgy. A központ használatának további részleteiről Horváth Richárd, a SZOVA Nzrt. hulladékgazdálkodási igazgatója beszélt. 

Elmondta: a nyitvatartási időt igyekeztek úgy kialakítani, hogy a központ bárki számára kényelmesen, a szabad idejében látogatható legyen, így keddenként és csütörtökönként 16 és 18 óra között, valamint szombatonként 8 és 14 óra között biztosítanak lehetőséget a leadásra és az átvételre egyaránt. Bokányi Adrienn tanácsnok hozzátette: a környezetvédelmi törekvésekkel kapcsolatban a város lakói is megfogalmazták igényeiket. Sokan jelezték a városvezetésnek, hogy szívesen gyűjtenék szelektíven a hulladékot, így az elmúlt évben a város több körzetében is szelektív, zsákos hulladékgyűjtésbe kezdtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!