Hallgassa meg!

2024.01.17. 11:24

Férfiként egy női szakmában - Kendik Péter Szombathely egyik legismertebb műkörmöse

Gáspár Eszter

Fotó: © Cseh Gábor

Ma már senki nem lepődik meg egy női villamosvezetőn, biztonsági őrön vagy egy férfi „női fodrászon”, ruházati eladón, ápolón. Azonban egy férfi kozmetikusra, női autószerelőre, hentesre azért még 2024-ben is felkapjuk a fejünket. Ez vajon miért van? Azért mert ez utóbbi szakmák túl nőiesek, túl férfiasak ahhoz, hogy egy ellenkező nemű űzze őket, vagy csupán rossz társadalmi beidegződésekről van szó.

Kendik Péter Szombathely egyik legismertebb műkörmöse. Ő is gyakran tapasztalta meglepett arcokat, mikor a szakmájáról kérdezték.

Közel 6 éves tapasztalattal a háta mögött állítja, hogy férfi körmösként valóban egyfajta „kuriózum” ebben a szakmában. Jobban felfigyelnek rá, bár a vendégkörének a kialakítása lassabban alakult, mint ahogy várta. Napjainkban mind a mellett, hogy baráti kapcsolata van vendégeivel, még az ország legnagyobb körmös cégének is az egyik arca.

Péter hogyan tud érvényesülni egy nők uralta szakmában?

Hallgassák meg podcastünket!

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában