Eljött az idő

2024.02.02. 17:15

Medveles a Veszprémi Állatkertben: jöttek, láttak, visszamennének

Február másodikát a hagyomány úgy tartja, ha ezen a napon a medve kijön a barlangjából és meglátja az árnyékát, akkor megijed és visszabújik, hogy folytassa a téli álmát. Azt nem tudjuk, hogy meddig tart a tél, ám a gyerekek – idén a Simonyi Zsigmond Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola 3. a-s és 4. b-s tanulói – finomságokból összeállított gyümölcstortákkal csalogatták elő a Veszprémi Állatkert mackóit

Vaol.hu

Forrás: veol.hu

Török László, az állatkert igazgatója elmondta a veol.hu-nak, a népi időjósok szerint, amennyiben ilyenkor gyönyörű napsütéses idő van, és kijönnek a medvék a barlangjukból, megijednek a saját árnyékuktól, visszaszaladnak, mert tudják, hogy még hosszú lesz a tél. 

– Amikor viszont egy kicsit borongós, ködös az idő, akkor kint maradnak, mert tudják, hogy szép lassan jön a tavasz. Ma volt napsütés és felhős idő is, de kijöttek a medvék, ami nem is csoda, hisz a gyerekek gyümölcstortával és gyönyörű énekekkel, versekkel készültek. Ez meghatotta a medvék szívét, akik kijöttek, és jóízűen elfogyasztották a finomságokat – fogalmazott az intézményvezető a Veszprém vármegyei portálnak. 

A teljes cikket ITT olvashatja el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában