2018.01.22. 11:00
Kevesebb gond volt
Nem találtak kirívó szabálytalanságokat az év végi élelmiszer-ellenőrzéseken, leginkább a higiéniával volt gond.
Javuló tendencia. Fotó: pxhere.com
A hagyományossá vált év végi (december 1-31.) mustrán kiemelten a friss húst, a haltermékeket, a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, a virslit, az édesipari termékeket, a borokat, valamint a pezsgőket, továbbá a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket ellenőrizték. A rendszeresen visszatérő vizsgálatsorozatnak is köszönhető, hogy a vállalkozók évről évre felkészültebben vágnak neki a szezonnak, így kirívó szabálytalanságok nem voltak 2017-ben. A szakemberek leggyakrabban higiéniai hiányosságokat állapítottak meg. A 4775 ellenőrzésen csaknem 11,5 millió forint bírságot szabott ki és több mint 14 ezer kilogramm élelmiszert vont ki a forgalomból a szakhatóság.