Összesen félmilliárdos a tartozás

2018.01.24. 10:23

Szombathelyről 15 nagy adósa van a NAV-nak

Eggyel nőtt negyed év alatt a szombathelyi nagy adósok száma – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal most frissített listájából. Szombathelyről most négy cég és 11 magánszemély tartozik a küszöbértéknél nagyobb összeggel, mindet összeszámolva félmilliárdos a szombathelyi kintlevőség.

Bakos Ágnes 

Fotó: Pixabay

2017 végén 2969 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, valamint 1791 társaság, szervezet egyenként több mint 100 millió forinttal, legalább fél éve az adóhivatalnak – tette közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Négy szombathelyi cég szerepel a listán, hogy pontosan mekkora az adósságuk, azt nem tudni – a minimális értékkel számolva együttesen 400 millióval adósok az államnak.

A magánszemélyek listáján negyed éve tíz szombathelyi volt, most 11 szerepel. Nyolcan magánszemélyként, ketten egyéni vállalkozóként adósak, és van egy pontos lakcím nélküli szombathelyi az összesen 32 így szereplő adós között. Ha ezeket is összeadjuk, a küszöbértékkel számolva legalább 110 millió forint a tartozás.

A NAV listáján az első egy nyírmadai, a második egy debreceni, a harmadik egy budapesti adós, a 143. helyen szerepel az „első” szombathelyi a listán, és a 2961. az utolsó a vasi megyeszékhelyről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!