megújulás

2018.03.05. 12:00

 820 millió forintból valósulhatnak meg beruházások Kőszegen

A Kőszegi Evangélikus Szakgimnázium és Szakközépiskola lovas képzésének 20. évfordulója alkalmából ünnepeltek az intézmény dolgozói és diákjai.

Cseszkó Tamás

Ágh Péter szerint az intézmény a lovászok igazi alma materévé vált Fotó: Ohr Tibor

 

Ágh Péter szerint az intézmény a lovászok igazi alma materévé vált
Fotó: Ohr Tibor

A ló és az ember kapcsolatáról, valamint a lovas sportok megteremtéséről is szó esett a kőszegi szakközépiskola rendezvényén, ahol Illés Péter Gábor, az intézmény vezetője kiemelte, hogy szükség van olyan szakemberekre, akik magas szinten értenek az állatok gondozásához. – Az elmúlt ezer évben a lovak és a magyarság összetartozott. Lovakkal foglaltuk el a hont, kalandoztunk, védtük a hazát. Róluk írt könyvet Széchenyi István és még ma sem felejtjük el őket – idézte fel Ágh Péter, Kőszeg országgyűlési képviselője, aki arról is beszélt, hogy ami Budapestnek és a hazánknak a nemzeti lovarda, az Kőszegnek és a Nyugat-Dunántúl ezen vidékének a helyi szakközépiskola. A képviselő szerint az intézmény a lovászok igazi alma materévé vált. – Itt az idő a továbblépésre. A kormány Kőszeget érintő KRAFT-programja azt célozza, hogy a város számos területen egyedülálló legyen a térségben. A lovász képzés kapcsán a lovak ügye ilyen Kőszegen. Így az Emberi Erőforrások Minisztériuma hazai forrásából, 820 millió forint vissza nem térítendő támogatásából valósulhatnak meg beruházások – mondta el a képviselő. Ennek révén a tankertben ültetvények telepítése, tanszálloda létesítése és lovasturisztikai fejlesztésben lovas istálló, lovarda kialakítását tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!